Δελτία ΤύπουΝέαΑύριο η τελετή έναρξης, σημαιοφόρος ο Γρ. Πολυχρονίδης

Σεπτέμβριος 6, 2016

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ξεκίνησε. Το απόγευμα της Τετάρτης (18:05 ώρα Ρίο, 00:05 ώρα Ελλάδας 8/9) στο Μαρακανά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Αγώνων, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του τρίτου σε σπουδαιότητα αθλητικού γεγονότος σε παγκόσμια κλίμακα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Η παρέλαση των χωρών θα γίνει με αλφαβητική σειρά, με μοναδική ιδιαιτερότητα ότι η ομάδα των προσφύγων θα παρελάσει πρώτη. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Παροαλυμπιονίκης του Λονδίνου στο μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

«Όσο πλησιάζει η ώρα, η καρδιά μου χτυπάει και πιο δυνατά. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να κρατάς τη σημαία της χώρας σου, σ` ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Νοιώθω τυχερός που μπορώ να ζήσω μια τέτοια στιγμή στην αθλητική μου καριέρα. Ευχαριστώ την Παροαλυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Γιώργο Φουντουλάκη, για την τιμή που μου έκαναν», δήλωσε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης αναφέρθηκε στην έναρξη των αγώνων, στους οποίους η Ελλάδα συμμετέχει «με υψηλές προσδοκίες και ελπίδες. Η ομάδα μας είναι ανανεωμένη κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, γεγονός που αποδεικνύει τη συστηματική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται για την ανάπτυξη του παροαλυμπιακού κινήματος στη χώρα μας. Αισιοδοξώ ότι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα υπερβάλλουν τους εαυτούς τους και θα κάνουν την παρουσία μας το ίδιο επιτυχημένη με εκείνη της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου. Αισιοδοξώ ότι για μια ακόμη φορά, η ελληνική ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνει υπερήφανη όλη τη χώρα με το αγωνιστικό τους πνεύμα αλλά και το ήθος τους».

Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ2) στις 00:05 ξημερώματα Πέμπτης. Στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 4.500 αθλητές από 162 χώρες.

 

ΦΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ / CREDITS: Nίκος Καρανικόλας

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο