ΑθλητέςΕιδησεογραφίαΝέαΠαραολυμπιακοί ΑγώνεςΘΑΝΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΙ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Αύγουστος 10, 2021

«Πρώτον είναι τεράστια τιμή που θα εκπροσωπήσω την χώρα μου στο ΤΟΚΙΟ. Δεύτερον είναι για μένα και για την οικογένεια μου τεράστια τιμή και είμαι τυχερός συνάμα που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και θα εκπροσωπήσω την χώρα μου στην Τελετή Έναρξης στην Ιαπωνία.»

Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης κάνει μια κατάθεση ψυχής που κρίθηκε ομόφωνα να είναι ο ένας από τους δυο Σημαιοφόρους, η άλλη είναι η Άννα Ντέντα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

GettyImages-604467182

Το 2016 στο Ρίο κατέκτησε συνολικά δύο μετάλλια. Ο Έλληνας αθλητής της σφαιροβολίας F32 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ ύστερα από μεγάλη εμφάνιση στην ρίψη κορίνας επίσης στην κατηγορία F32 πήρε και δεύτερο μετάλλιο, αυτήν τη φορά ασημένιο.

Ο Κωνσταντινίδης έχει δοξάσει τη χώρα μας όλα τα χρόνια της αθλητικής τους καριέρας και έχει φέρει πάρα πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Ο Παραολυμπιονίκης κάνει μια κατάθεση ψυχής  μιλώντας για τις μεγαλειώδεις στιγμές που έζησε στο Ρίο, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και τη μεγάλη περηφάνια που ένιωσε  ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κατά την τελετή λήξης κάνοντας το γύρο με την γαλανόλευκη σημαία  μέσα στο κατάμεστο στάδιο του Μαρακανά.

sfasfqf

«Η πιο χαρούμενη στιγμή στη καριέρα μου είναι η Τελετή Λήξης στο Ρίο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη χαρά και την τιμή να ζήσω αυτές τις μεγάλες στιγμές. Αυτές τις στιγμές δεν θα τις αντάλλασσα με τίποτα στον κόσμο», είπε αρχικά ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και τονίζει ακόμη…

«Ήταν πραγματικά μοναδική στιγμή για μένα να ακούω τον εθνικό και να βλέπω τη σημαία να κυματίζει ψηλότερα απ` όλες.»

Τώρα ο Κωνσταντινίδης προσδοκά …

«Και μόνο η παρουσία μου εκεί είναι επιτυχία. Πέρασα πολλές δυσκολίες με τον COVID-19. Δεν έχω κάνει σωστή προετοιμασία. Δεν είμαι στη κατάσταση που έπρεπε να είμαι. Πρώτα απ όλα να γυρίσω υγιής από το Τόκιο. Αν καταφέρω να ανέβω στο βάθρο θα ναι ωραίο πράγμα»

«Η Κολύμβηση ήταν το Άθλημα που ξεκίνησα, με προπονητή τον γαμπρό μου όμως στη πορεία με κέρδισε η Σφαίρα, αφού έκανα και Τοξοβολία. Στην αρχή έκανα για προπόνηση τον Στίβο μετά όμως άφησα το κολύμπι.

Ξεκίνησα από άλλο άθλημα. Το κολύμπι. Στη πορεία είδα την δύναμη μου στη Σφαίρα.

Στην τελετή λήξης του Ρίο ο Κωνσταντινίδης ήταν για πρώτη φορά Σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας.

324796-669867

Αν και τα μετάλλια ήταν το επιστέγασμα μια επίπονης προσπάθειας , για τον ίδιο,  μία από τις μεγαλύτερες χαρές ήταν αυτή της κλίσης του στην εθνική:  «Για μένα ο στόχος ήταν ένας. Να αγωνιστώ κάποια στιγμή για την Ελλάδα. Να γίνω μέλος της Εθνικής ομάδας και να αγωνιστώ με το εθνόσημο στο στήθος», δήλωσε συγκινημένος ο εξαίρετος αυτός αθλητής, που μετράει  λίγα  χρόνια στα αθλητικά δρώμενα του παραολυμπιακού κινήματος.

Τι σημαίνει αθλητισμός για αυτόν ο χρυσός Παραολυμπιονίκης απήντησε… «Για μένα ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Είναι ιδεολογία , είναι κίνητρο. Εγώ αν δεν πάω να κάνω προπόνηση δεν νιώθω καλά. Το κάνω για μένα , γιατί πάνω από όλα θέλω να  νιώθω όμορφα. Ο αθλητισμός είναι κάτι που με γεμίζει. Τα μετάλλια είναι απλά  η επιβράβευση μια μεγάλης προσπάθειας».

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο