Δελτία ΤύπουΝέαΛαμπρή Εκδήλωση για Τα 20 Χρόνια από την Ίδρυση Της Ελληνικής Παραολυμπιακης Επιτροπής

Φεβρουάριος 7, 2019

03

Ένα «φιλμ» αναμνήσεων με αθλητές και αθλήτριες, δόξες του παρελθόντος αλλά και του παρόντος του Παραολυμπιακού αθλητισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), ξετυλίχθηκε μπροστά σε όσους παραβρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, τιμήθηκαν  οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016, οι χορηγοί αλλά και οι υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

PelagiaKaranikola-IMG_4573

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Φουντουλάκης, στην ομιλία του αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα, και την ίδρυση πριν από 20 χρόνια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και την πετυχημένη πορεία της και τόνισε ότι «έχουμε την πιο δυνατή Παραολυμπιακή ομάδα σήμερα, η οποία είχε ως πρότυπο τους αθλητές του χθες».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άντριου Πάρσονς, ο οποίος τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΕ κ. Φουντουλάκη, για την προσφορά του στο Κίνημα. Ο κ. Πάρσονς ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε στο πρόσωπο του και συγχάρηκε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την ιστορική της πορεία και τη συμβολή της στο Παραολυμπιακό Κίνημα.

PelagiaKaranikola-IMG_4646

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης,ο οποίος υπογράμμισε την συμμετοχή της κυβέρνησης στη στήριξη του Παραολυμπιακού κινήματος, το οποίο βρίσκει την θέση του στην κοινωνία, όχι σαν επαίτης αλλά ως ισότιμος διεκδικητής και συνομιλητής.

PelagiaKaranikola-IMG_4714

Οι αθλητές που κέρδισαν τα 93 Παραολυμπιακά μετάλλια, που συνέθεσαν αυτά τα 20 έτη της Παραολυμπιακής οικογένειας και βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

ΣΤΙΒΟΣ: Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας, Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Ανθή Καραγιάννη, Γεώργιος Καραμηνάς, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης, Δήμητρα Κοροκίδα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Κωνσταντίνος Φύκας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Γιώργος Καπελλάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνιος Παπουντζής, Ιωάννης Κωστάκης. Το βραβείο του εκλιπόντος Παραολυμπιονίκη, Κυριάκου Γριβέα, θα παραλάβει η σύζυγός του Μαρία Αβραμίδη.

ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Άννα Ντέντα / Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς, Χριστίνα Ντέντα

PelagiaKaranikola-IMG_5190

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Παύλος Μάμαλος, Δημήτριος Μπακοχρήστος

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Παναγιώτης Τριανταφύλλου

Επίσης βραβεύτηκαν ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ. Βραβείο που παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε κ. Σπύρος Φωκάς.

PelagiaKaranikola-IMG_4847

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, ο οποίος ήταν ο πρώτος υφυπουργός Αθλητισμού που συνέβαλλε στην θεσμοθέτηση του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία και στην  ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και επίσης ευχήθηκε πλέον να ιδρυθεί επιπλέον και η Ακαδημία Παραολυμπιακού Αθλητισμού.

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου, το βραβείο της παρέλαβε η κα. Ιωάννα Καρυοφύλλη, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής επειδή η κα Παναγοπούλου πενθεί τον «χαμό» του συζύγου της Περικλή Παναγόπουλου, στην μνήμη του οποίου και αφιέρωσε το βραβείο της η κα. Κατερίνα Παναγοπούλου.

PelagiaKaranikola-IMG_4812_1

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Γεώργιος Φουντουλάκης συλλυπήθηκε εκ μέρους της Ελλνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής την προεδρο του ΠΣΓ «Καλλιπάτειρα» την κα. Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία ήταν και χορηγός μέρους της εκδήλωσης. «Θεωρούμε την κα. Παναγοπούλου μέλος της οικογενειάς μας.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντουλάκης.

Επίσης βραβεύτηκαν η κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, ως πρώτη πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ο κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος ως δεύτερος πρόεδρος. Η κα. Καρυοφύλλη σήμερα είναι Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

PelagiaKaranikola-IMG_4825

Η κα. Μαριάνα Βαρδινογιάννη, η οποία πραγματοποίησε βράβευση αθλητών κολύμβησης   τόνισε ότι «τα παιδιά μας, που έχουν την ανάγκη και την ικανότητα πρέπει να στηριχθούν στην πορεία τους για το Τόκυο».   Η κυρία Βαρδινογιάννη στέκει στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στηρίζοντας αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Επίσης βραβεύτηκαν οι Μεγάλοι Χορηγοί της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Εθνική Τράπεζα, Toyota, COSCO Shipping Charity Foundation, Nova), οι Επίσημοι Χορηγοί (Allianz, Όμιλος Υγεία, Ελληνικά Πετρέλαια, Samsung), οι Επίσημοι Υποστηρικτές (Ολυμπία Οδος, Νέα Οδός/Κεντρική Οδός) καθώς και οι Επίσημοι Συνεργάτες (Garnier – LOREAL, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Ελ. Βενιζέλος, Σκλαβενίτης, Genesis Pharma, PressiousArvanitidis).

PelagiaKaranikola-IMG_5387

Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε η κα Ελένη Σταματάκη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα εκπροσώπησαν, για τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής κα. Αφροδίτη Σταμπουλή, για τη Νεα Δημοκρατία η βουλευτής κα. Αννα Καραμανλή, για το ΚΙΝΑΛ η Πρόεδρος του κα. Φώφη  Γεννηματά, από την Ένωση Κεντρώων ο Βουλευτής κ. Μάριος Γεωργιάδης Αντιπρόδρος και από το ΚΚΕ ο κ. Θοδωρής Λιάπης, από τους ΑΝΕΛ ο κ. Ντίμης Αργυρόπουλος και από το ποτάμι ο κ. Πάνος Μπιτσαξής. Επίσης παρευρέθηκαν ο  κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ η Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριγερεθιάρχης Θεσσαλονίκης, η Βούλα Κοζομπόλη   καθώς και οι πρέσβεις της Κορέας Lim Soosuk και της Βραζιλίας Cesario Melantonio Neto.

PelagiaKaranikola-IMG_4942

Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικοχορευτικά  η Ηρώ Σαΐα με την Ορχήστρα Σταύρου Ξαρχάκου & η Ειρήνη Κουρούβανη («Χορεύοντας με τα Χέρια») καθώς και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης.

Η εκδήλωση καλύφθηκε απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports1 HD καθώς και στο web-tv του novasports.gr. Δείτε την εκδήλωση εδώ 

PelagiaKaranikola-IMG_5276

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο