ΕιδησεογραφίαΝέαΤην εξαίρεση της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ από τη θέσπιση θητειών, ζήτησαν Καρυοφύλλη και Σιάχος κατά την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Νοέμβριος 12, 2019

hqdefault

Η διάταξη του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με τους περιορισμούς θητειών και τα όρια ηλικίας των προέδρων και εκτελεστικών μέλων στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία κλήθηκε τελικά για ακρόαση (αν και αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων), μετά και τη χθεσινή επιστολή-κόλαφος του Γιώργου Φουντουλάκη που έκανε λόγω για απαξίωση ολόκληρου του Κινήματος,  εκπροσωπήθηκε από την Ιωάννα Καρυοφύλλη. Η γενική γραμματέας της ΕΠΕ, δήλωσε σύμφωνη με την αναστολή των διατάξεων περί απλής αναλογικής και ποσόστωσης φύλου, αλλά αντίθετη με τη θέσπιση θητειών. Σε περίπτωση που η σχετική ρύθμιση περάσει, η κα. Καρυοφύλλη ζήτησε την εξαίρεση της ΕΠΕ, «… να μας δώσετε έστω δύο θητείες για να προσαρμοστούμε, γιατί είναι πολύ δύσκολη στο χώρο μας η εξεύρεση στελεχών».

Το ίδιο ακριβώς αίτημα διατύπωσε και ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Κωνσταντίνος Σιάχος, που υπογράμμισε μάλιστα ότι σχεδόν όλα τα σωματεία της ομοσπονδίας διοικούνται από τους ίδιους τους αθλητές.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο