ΑθλήματαΣυνεντεύξεις Ρίο 2016 – Άρση Βαρών σε Πάγκο

Αύγουστος 25, 2016

Mamalos_Ioannidis_Dimou

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΟ»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιωαννίδης, μιλά για την καλή προετοιμασία που έκανε η Άρση Βαρών σε πάγκο, η οποία δηλώνει έτοιμη για το Ρίο.

«Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία για ένα τρίμηνο, από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, στην Ουρανούπολη, στην Χαλκιδική. Ήταν μια χορηγία της ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε με την υποστήριξη του Ινστιτούτου ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ και μπορέσαμε να προετοιμασθούμε καλά, από ένα 15νθήμερο κάθε μήνα από τους Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Και για την υποστήριξη αυτή τους ευχαριστούμε.»

Και ο κ. Ιωαννίδης ολοκληρώνει …«Είχαμε κάποια προβλήματα, τα οποία τα έχουμε ξεπεράσει τώρα. Οι Μπακοχρήστος, Κουλούμογλου, ο οποίος εγχειρίσθηκε στο χέρι του και Δήμου τώρα είναι καλά!!! Μόνο που ο Μωυσιάδης, ο όποιος μπήκε στην αποστολή αργά, επειδή ειδοποιήθηκε η Παραολυμπιακή την τελευταία στιγμή γιατί πιάστηκε ένας Τούρκος ντοπέ δεν έχει προετοιμασθεί όπως θα θέλαμε. Όμως όλα τα παιδιά πάνε για μια θέση στην 6άδα και αν μπορέσουμε από κει και πέρα χτυπάμε το μετάλλιο.»

 

Mamalos

ΜΑΜΑΛΟΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ …ΑΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

«Δεν τάζω μετάλλια. Στους μεγάλους αγώνες ποτέ δεν έταξα κάποιο μετάλλιο. Στους Παραολυμπιακούς , στα Παγκόσμια, στους Πανασιατικούς, ποτέ δεν τάζω κανένα μετάλλιο» Αυτό είναι το ..γούρι του Παύλου Μάμαλου, να μην υπόσχεται κάποιο μετάλλιο. Κάπως έτσι ήρθαν τα μετάλλια, στο Πεκίνο το ασημένιο και το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012!!!

Αυτή την στιγμή 15 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων στο «Ρίο 2016» ο Μάμαλος χαλαρώνει όπως λέει και «πριν από λίγο ήμουν στα φόρτε μου. Κάναμε καλή προπόνηση για τρεις μήνες από ένα 15νθήμερο τον μήνα. Τώρα χαλαρώνουμε και κάνουμε ατομικό πρόγραμμα.»

Στην κατηγορία του ο Παύλος έχει 4 αντιπάλους που υπολογίζει περισσότερο… «θα δώσουμε μεγάλη μάχη. Ένας από το Αζερμπαιτζάν και ένας από το Ιράν μαζί με εμένα είμαστε οι δυνατότεροι στη κατηγορία και μετά είναι ένας Κινέζος και ένας Αιγύπτιος. Θα δώσω μεγάλη μάχη»

Ο Παύλος Μάμαλος δεν φοβάται κανέναν αρσιβαρίστα παρά …« μονάχα την υγρασία!!! Ναι κάθε αντίπαλο τον καταφέρνω, ο μόνος αντίπαλος μου είναι η υγρασία.»

Για αυτό θέλει να ναι ο καιρός καλός χωρίς υγρασία και όλα θα πάνε καλά!

Μια ευχή κάνει ο Παύλος σε όλα τα παιδιά, τους συναθλητές του στην Παραολυμπιακή ομάδα.

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά στην Παραολυμπιακή κουράγιο και δύναμη. Να μπούνε στους αγώνες τους με αέρα Ελληνικό. Τους το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.»

 

Κουλούμογλου

 

ΚΟΥΛΟΥΜΟΓΛΟΥ «ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΔΑ»

Ο Πασχάλης Κουλούμογλου μπορεί να χει εγχειρισθεί πρόσφατα όμως είναι σε θέση να αγωνισθεί στα 59 κιλά. Και είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει σε Παραολυμπιακούς αγώνες.

«Είναι δύσκολο έως απαγορευτικό θα έλεγα να διεκδικήσω ένα μετάλλιο, γιατί έχω αυτόν τον τραυματισμό, στο χέρι, που έφερε την εγχείρηση. Όμως θα διεκδικήσω την είσοδο μου, στην 6άδα.»

Ο Πασχάλης ευχαριστεί τους γιατρούς του, Γιάννη Τερζίδη και τον Δημήτρη Πατατούκα αλλά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Ιωαννίδη, που είναι σε θέση να αγωνισθεί στο «Ρίο 16»

«Οι Παραολυμπιακοί στο Ρίο σίγουρα θα ναι πετυχημένοι. Έχω αγωνία και περιμένω με χαρά να βρεθώ στους αγώνες. Πιστεύω ότι θα ναι μια γιορτή του αθλητισμού.»

Δήμου_powerlifting

ΔΗΜΟΥ «ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»

Ο Κώστας Δήμου είναι το «βαρύ» πυροβολικό της Εθνικής ομάδας. Αγωνίζεται στα 107+ κιλά.

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας. Προσωπικά είχα κάποια προβλήματα αλλά τώρα περιμένω πως και πως να ρθει η στιγμή του αγώνα. Προπονούμαι ακόμη συνέχεια και στοχεύω να μπω στην 6άδα και γιατί όχι την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Για αυτό, το μετάλλιο, θα δώσω μάχη μαζί με 4-5 άλλους αρσιβαρίστες.»

Ο Κώστας πιστεύει ότι …«αν δεν είχαμε ατυχίες και τραυματισμούς μπορούσε να παίρναμε καλύτερες θέσεις.

Θεωρεί ότι οι Αγώνες που θα διοργανώσουν οι Βραζιλιάνοι θα ναι καλοί και λίγα λεφτά που ήθελαν να γλυτώσουν τα γλύτωσαν αλλάζοντας κάποιες εγκαταστάσεις με άλλες που βρίσκονται πιο κοντά και έτσι εξοικονομούν χρήματα για τις μετακινήσεις.

μπακοχρήστος

 

ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ «ΠΑΛΕΥΩ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Στη κατηγορία των 54 κιλών για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς αγώνες θα αγωνισθεί ο Δημήτρης Μπακοχρήστος.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που λαμβάνω μέρος για πρώτη φορά. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Αρχικά στόχος είναι η 6άδα. Παλεύω όμως για το Χρυσό μετάλλιο, που θέλω να πιστεύω ότι μπορώ. Είμαστε 3-4 αρσιβαρίστες στη λίστα. Ο Νιγηριανός, ο Βιετναμέζος και ο Κινέζος που παλεύουμε για το μετάλλιο. Στο Παγκόσμιο το πήρε ο Νιγηριανός. Τώρα ελπίζω ότι το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.»

Όσο για το κλίμα που περιμένει να συναντήσει στο Ρίο ο Μπακοχρήστος αισιοδοξεί ότι θα ναι τέλειο.

 

Moisiadis_Ioannidis

 

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ «ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ»

Τελευταία στιγμή μπήκε στη λίστα για το Ρίο ο Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης!!! Είναι η τέταρτη φορά που θα συμμετάσχει σε Παραολυμπιακούς αγώνες, όμως αυτή την φορά μπήκε επειδή πιάστηκε ντοπαρισμένος ο Τούρκος αρσιβαρίστας. Μάλιστα ο Μωυσιάδης δεν θα φύγει με την υπόλοιπη αποστολή επειδή δεν βρέθηκε αεροπορικό εισιτήριο!!!

«Περίμενα ότι θα έμενε έξω, ο Ουζμπέκος, επειδή πήρε 26 κιλά ξαφνικά. Απογοητεύθηκα!!! Δεν βγήκε όμως και έτσι εγώ μπήκα στο νοσοκομείο και έκανα μια εγχείρηση προγραμματισμένη. Ο Τούρκος στη συνέχεια πιάστηκε ντοπέ και η IPC ειδοποίησε καθυστερημένα ότι παίρνω την θέση του στους αρσιβαρίστες που θα αγωνισθούν στο Ρίο. Έτσι δεν προπονήθηκα όπως πρέπει και προπάντων εγχειρίσθηκα πρόσφατα »

Στα 80 κιλά ο Μωυσιάδης έχει πάρει το 2013 τους Πανευρωπαικούς αγώνες με ρεκόρ 185 κιλών. Επίδοση που με υπερηφάνεια την θυμάται ο Έλληνας αρσιβαρίστας, ο οποίος λέει είναι κατόρθωμα η τέταρτη συμμετοχή του σε Παραολυμπιακούς αγώνες.

Ο Μωυσιάδης πιστεύει ότι «οι Παραολυμπιακοί του Ρίο θα ναι εντυπωσιακοί γιατί όλες οι διοργανώτριες χώρες φροντίζουν να κάνουν άριστους αγώνες.

Θα πάμε εκεί θα ζήσουμε για τέταρτη φορά την διοργάνωση αγώνων, κάτι που είναι κατόρθωμα.»

Goyntanis_Nikos

ΓΚΟΥΝΤΑΝΗΣ «ΕΝΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ»

Ο «βετεράνος» των 65 κιλών είναι ο Νίκος Γκουντάνης!!! Ένα …παρατσούκλι το οποίο του το έχουν «κολλήσει» οι άλλοι αρσιβαρίστες στη κατηγορία του.

Ο βετεράνος λοιπόν λέει …«είμαι υπερήφανος να μαι μέσα στους 8 καλύτερους αρσιβαρίστες του κόσμου. Όταν έχεις πάρει την πρόκριση ανάμεσα στους 8 καλύτερους έχεις το δικαίωμα να το λες και να το ισχυρίζεσαι. Η πρόκριση ήρθε τον Φεβρουάριο. Τώρα βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας και πάμε πολύ καλά. Πήγαμε τρία 15νθήμερα προετοιμασία και ήταν τέλεια. Όλα!!! Το ξενοδοχείο, το φαγητό, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου, κάναμε πολύ καλή προπόνηση »

Ο Νίκος είναι έτοιμος να συμπληρώσει στη συλλογή του ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο.

Στην Αθήνα, το 2004 ήρθα 6ος, στο Πεκίνο 7ος ενώ στο Λονδίνο , το 2012 λίγες ημέρες πριν τους αγώνες τραυματίστηκα και έτσι είδα τους αγώνες από τη κερκίδα!!! Ειδάλλως θα ήμουν τέταρτος 1000% και βάσει των αποτελεσμάτων μπορούσα να έπαιρνα και το μετάλλιο της τρίτης θέσης!!! Ήμουν σούπερ άτυχος. Για αυτό λέω μού λείπει από την συλλογή μου ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο»

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο