ΑθλήματαΣυνεντεύξεις Ριο 2016 – Μπότσια

Αύγουστος 23, 2016

 

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ «ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ»

Γρηγόρης_Πολυχρονίδης

Μνήμες από το παρελθόν φέρνει το Ρίο στον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, τον σημαιοφόρο της Ελληνικής αποστολής. Πριν δέκα χρόνια ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης πηγαίνει εκεί που ξεκίνησε τη συλλογή μεταλλίων,στο Μπότσια, στο Ρίο. Το 2006 κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήθη στην πόλη της Βραζηλίας.

Μα στο μυαλό του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στριφογυρίζει ένα μετάλλιο, τουλάχιστον, τώρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δέκα χρόνια μετά.

«Έχω δουλέψει πάρα πολύ. Έχουμε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Πεκίνο, χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο, χρυσό μετάλλιο είναι ο στόχος και τώρα. Και ακόμη πιο αισιόδοξα στοχεύουμε στη κατάκτηση δυο χρυσών μεταλλίων στο Ρίο. Έχουμε δουλέψει πολύ για αυτό. Δύο χρόνια προετοιμαζόμαστε σκληρά και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι απίστευτα δύσκολο αυτό που λέω και στο ατομικό και στα ζευγάρια να πάρουμε το χρυσό αλλά για αυτό πάμε.»

Αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από το Λονδίνο μέχρι σήμερα λίγο πριν το Ρίο κατέκτησα και άλλα μετάλλια αλλά τώρα δεν τα σκέφτομαι Είναι σαν να μην υπήρξαν μπροστά στο Ρίο»

boccia

Ο Γρηγόρης που θα ναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας, στους Παραολυμπιακούς του Ρίο δηλώνει: «Είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής. Να κρατάει τη σημαία της πατρίδας του και να οδηγεί στο στάδιο την υπόλοιπη ελληνική αποστολή. Ταυτόχρονα δείχνει και την αναγνώριση της προσπάθειας και των θυσιών που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα θα είναι μια εμπειρία ζωής και φαντάζομαι ότι τα αισθήματα που θα νιώσω κρατώντας την ελληνική σημαία, θα είναι απερίγραπτα»

ΑΝΝΑ ΝΤΕΝΤΑ «ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ»

Η Άννα Ντέντα είναι το έτερον ήμισυ του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στα ζευγάρια του αθλήματος!!! Πρωτάρα στους Παραολυμπιακούς αγώνες αισθάνεται … « πολύ τυχερή που θα πάρω μέρος για πρώτη φορά σε τόσους μεγάλους αγώνες.»

12654346_10208193895981949_5378696130366984648_n

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και …«η προετοιμασία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς, Από τις 9.30 το πρωί έως το μεσημέρι στις 3.30 κάνουμε γερή προπόνηση. Εγώ θα χω την τιμή να παίξω μαζί με τον Γρηγόρη που είναι ο καλύτερος παίκτης του αθλήματος. Είναι πρότυπο μου. Με τον Γρηγόρη έχουμε καλή αγωνιστική χημεία. Έχουμε καλή συνεννόηση αν έχουμε και τύχη τότε μπορεί να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο. Να επαναληφθεί ότι έγινε και στο Λονδίνο, το 2012!!! Έχουμε κληρωθεί βέβαια σε δύσκολο όμιλο γιατί είναι και η Αγγλία και η Πορτογαλία.»

Η Άννα περιμένει πως και πως να πάει στο «Ρίο 2016»!!! «Είναι σαν όνειρο. Θα βρίσκομαι στη Βραζιλία και δεν θα το πιστεύω. Είμαι πανευτυχής.»

Η Άννα ευχαριστεί όλους όσους την στηρίζουν με πρώτα απ όλους… «την μητέρα μου και την αδελφή μου. Είμαι τετραπληγική και η μητέρα μου και η αδελφή μου τα χουν παρατήσει όλα για να ναι δίπλα μου και να με στηρίζουν!

11133813_649437908518466_8873501592907365657_n

 

ΠΑΝΑΝΟΣ «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ «ΡΙΟ 16»

Ο Νίκος Πανανός είναι ο αθλητής που συγκινεί περισσότερο από τον καθένα!!!Κοινωνικός, ευσυγκίνητος, αγαπητός σε όλους. Επικοινώνησε μαζί μας με τον γραπτό λόγο.

 

«Μετά από σκληρή προπόνηση και συμμετοχή την τετραετία που πέρασε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Διεθνείς Αγώνες αισθάνομαι ότι είμαι αρκετά έτοιμος.» γράφει ο Νίκος

 

Στοχεύει ότι « Με τη συμμετοχή μου στη δεύτερη Παραολυμπιάδα θέλω να πιστέψετε ότι θα παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

 

«Από το 2009 που συμμετέχω σε διεθνείς διοργανώσεις με κορυφαία τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012 και στη συνέχεια σε αρκετές έως σήμερα, το κλίμα σε κάθε μια έχει τις δικές του δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Ευχή όλων μας είναι ότι και αυτοί οι Αγώνες θα φτάσουν σε ψηλά επίπεδα διοργάνωσης.» πιστεύει ο Νίκος για το επίπεδο του «Ρίο 16».

 

Ο Νίκος Πανανός κρατά την «είδηση» για το τέλος. Το τέλος της αθλητικής του καριεράς μετά τους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

 

«Κατ αρχήν να σε ευχαριστήσω που μου δίνεις την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σου με τον τρόπο που εγώ μπορώ (γραπτό λόγο) και αν σου αναφέρω ότι έχω αποφασίσει ότι αυτή η Παραολυμπιάδα θα είναι και το τέλος της αθλητικής μου!»

 

 

ΧΡΥΣΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕΤΖΟΥ «ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»

Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ στη ζωή, πολλές φορές το πετυχαίνεις. Έτσι και η Χρυσή Μόρφη Μέτζου έβλεπε και μονολογούσε …« δεν γίνεται να παίξω και εγώ μια φορά στους Παραολυμπιακούς?» Και αυτή η φορά ήρθε!!! Η Χρυσή θα πάει στο “Ρίο 2016»

Spain2015_a

«Είμαι ευγνώμων που συμμετέχω. Είμαι ενθουσιασμένη, είμαι χαρούμενη.» λέει η Χρυσή. «Πριν συνταξιοδοτηθώ δούλευα στον ΟΤΕ , που ήταν χορηγός των Ολυμπιακών αγώνων στο «Αθήνα 2004» και έλεγα πότε θα γίνει να αγωνισθώ και εγώ. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν το πιστεύω ακόμη. Είναι σαν όνειρο.»

«Οι προπονήσεις είναι εντατικές σχεδόν σε καθημερινή βάση, . Είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η Ελλάδα, προκρίνεται στη κατηγορία BC4 αν εξαιρέσουμε το «Αθήνα 2004», όπου πήραμε την πρόκριση επειδή φιλοξενούσαμε τους αγώνες.»

China2016_b

Η Χρυσή θεωρεί ότι «οι Παραολυμπιακοί αγώνες θα ναι επιτυχημένοι και πιστεύω ότι πολλοί Παραολυμπιονίκες πετυχαίνουν επιδόσεις που είναι ισάξιες με των Ολυμπιονικών»

 

ΣΟΥΛΑΝΗΣ «ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ»

Ο Παναγιώτης- Προκόπης Σουλάνης με την εμπειρία που αποκόμισε την προηγούμενη φορά που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς αγώνες, ταξιδεύει αυτή την φορά στο «Ρίο 2016».

DSCN0559

«Πάω για το καλύτερο» λέει ο Παναγιώτης, ο οποίος είναι καλά προετοιμασμένος για αυτούς τους αγώνες, ενώ έχει τις επιδόσεις του από τις διεθνείς εμφανίσεις του να τον συντροφεύουν.

Ο Παναγιώτης γυμνάζεται ανελλιπώς και περιμένει πως και πως την ώρα που θα φθάσει στη Βραζιλία. Έχει την εμπειρία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ατομικό BC1, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Βαρκελώνης.

16844489108_2d424d8440_h(1)

Στον τελικό, ο Σουλάνης νίκησε 6-2 τον Πορτογάλο Αντόνιο Μάρκεζ και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, του δεύτερου για την Ελλάδα στη διοργάνωση της Βαρκελώνης μετά από αυτό στα ζευγάρια BC3 με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα.

 

ΤΖΙΜΑΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΟ

Ο Γιώργος Τζίμας είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής, το στήριγμα για τους αθλητές. Όπως δήλωσε: «Έχουμε κάνει την καλύτερη προπόνηση. Είμαστε έτοιμοι για το Ρίο. Πρωί βράδυ προπονούμαστε με τα παιδιά και πιστεύω ότι θα γυρίσουμε με το μετάλλιο»

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο