ΕιδησεογραφίαΝέαΑυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ριο

Σεπτέμβριος 19, 2016

αρχείο λήψης

Δεν είναι μυστικό ότι Βραζιλία ξέρει πώς να κάνει ένα πάρτυ. Αλλά τις τελευταίες 11 ημέρες το Ρίο ντε Τζανέιρο έδειξε επίσης ότι μπόρεσε να φιλοξενήσει με επιτυχία τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, προκαλώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους. Κατά την τελετή λήξης, στο στάδιο Maracana, οι διοργανωτές, σε μία απίστευτη γιορτή μουσικής, κατάφεραν να συνδυάσουν ροκ, ποπ, funk, bossa nova, και φυσικά σάμπα.

“Η μεγάλη γιορτή της διοφορετικότητας,” όπως είχε υποσχεθεί ο εκτελεστικός παραγωγός των τελετών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Φλάβιο Μασάντο.

Κιθαρίστες, τυμπανιστές που δεν μπορούν να ακούσουν και χορευτές με σύνδρομο Down ήταν μεταξύ των εκτελεστών που ξεχώρισαν. Μία συναυλία με στιλ, με τους αθλητές καθισμένους στον αγωνιστικό χώρο , μαζί με τους φιλάθλους που παρακολούθησαν πάνω από 200 παγκόσμια ρεκόρ σε αυτούς Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ένα δραματικό άνοιγμα με δέκα κωφούς τυμπανιστές, σε συνδυασμό με δέσμες φωτός διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων, που έδειχναν τις αλλαγές του ρυθμού. Το θέαμα του Τζόναθαν Μπαστός, να παίζει κιθάρα με τα δάχτυλα των ποδιών του, γέμισε συναισθήματα στο στάδιο. Με τις πωλήσεις των εισιτηρίων να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες φτάνοντας πάνω από δύο εκατομμύρια, τα βίντεο που έδειχναν τα highlights των Αγώνων πήραν τις πιο δυνατές επευφημίες.

Η Ελληνική αποστολή μπήκε στο στάδιο και την Ελληνική Σημαία, είχε ο «Χρυσός» σφαιροβόλος και “Αργυρός” ρίπτης καρίνας Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος κατέκτησε δυο Παραολυμπιακά μετάλλια, στο Ρίο.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης επιλέχθηκε να ναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, στην τελετή λήξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και η επιλογή του έγινε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, βάσει των επιτυχιών του στη διοργάνωση του Ρίο, αφού ήταν πρώτος στη σφαίρα με παγκόσμιο ρεκόρ (το οποίο κατέρριψε συνολικά τρεις φορές) αλλά και δεύτερος στην κορίνα.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Σερ Φιλίπ Κράβεν, ανακοίνωσε ότι στον λαό του Ρίο και της Βραζιλίας απονέμεται το βραβείο της το «Παραολυμπιακής Τάξης», την υψηλότερη τιμή σε πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων, που μπορεί να δώσει το Παραολυμπιακό κίνημα. Η IPC επαίνεσε τους βραζιλιάνους για την ατμόσφαιρα στους Αγώνες. Αθλητές χόρεψαν μέσα στην βροχή στο Maracana.

Υπήρξε επίσης ενός λεπτού σιγή για τον 48χρονο Ιρανό ποδηλάτη Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση, στη διάρκεια του αγώνα δρόμου της κατηγορίας C4-5.

Το Τόκιο πήρε τη σκυτάλη με μια μαγευτική τελετή παράδοσης-παραλαβής. Κατ ‘αρχάς, το μοντέλο Γκίμικο, χρησιμοποίησε το προθετικό πόδι της για να «κλωτσήσει» μία ψηφιακή εικόνα,  το μοντέλο με ακρωτηριασμό Κοίτσι ακολούθησε, με μοναδική απεικόνιση μπαλέτου, ενώ η Ακίρα Χιβάμα, με προβλήματα όρασης, έδειξε όπως φαντάστηκε την πόλη από το μυαλό της. Το Τόκιο ετοιμάζεται για τους επόμενους Αγώνες, το Ρίο τους αποχαιρέτησε με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

ΠΗΓΗ Πρακτορείο SPORT

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο