ΕιδησεογραφίαΝέαΘερμή υποδοχή στην Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα

Σεπτέμβριος 20, 2016

 

Με την ιαχή «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς» στα χείλη και με πλατιά χαμόγελα για τα 13 μετάλλια που κατέκτησαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους Αγώνες της Βραζιλίας.

Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες, που πήραν από μια δάφνη ως δώρο, υποσχέθηκαν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον, βάζοντας στόχο το Τόκιο 2020.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργος Φουντουλάκης, δήλωσε: «Οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήραμε 13 μετάλλια, πέντε χρυσά, καταρρίψαμε παγκόσμια και παραολυμπιακά ρεκόρ, ενώ χάσαμε και κάποια μετάλλια για λίγο. Υπήρχε ένα οικογενειακό κλίμα που βοήθησε τους  αθλητές και τις αθλήτριες να φτάσουν εκεί που φτάσαμε. Όλοι μου λένε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως την προετοιμασία τους για το Τόκιο. Στόχος μας είναι να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αθλητές, μαζί με την Πολιτεία και τους χορηγούς, ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Έχουμε την δυνατότερη ομάδα. Έχει δίκιο ο ΟΠΑΠ».

Η αποστολή αρχικά έφτασε στην Αίθουσα των Αναχωρήσεων όπου είχε οργανωθεί μια μικρή γιορτή για την υποδοχή, από τον ΟΠΑΠ.

Εκεί μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, o οποίος είπε ότι η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό των Παραολυμπιονικών αθλητών και θα σταθεί και στο μέλλον, ενώ στη συνέχεια μίλησε και ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε Καμίλ Ζίγκλερ ο, οποίος ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Θα στηρίξουμε την πιο δυνατή ομάδα, τους Ήρωες μας» αποσπώντας το χειροκρότημα των Αθλητών.

Κατόπιν μίλησε ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης, εκ μέρους όλων των Αθλητών της αποστολής,και ευχαρίστησε όσους συμπαραστάθηκαν σε αυτούς, στους προπονητές τους και στις οικογένειες τους ευχαρίστησε τους συναθλητές του και τόνισε προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή ότι… «Είμαι βέβαιος ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας και στο μέλλον.»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Γιώργος Φουντουλάκης  ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κοντονή για να του μεταφέρει τα αιτήματα των Παραολυμπιονικών.

Στη συνέχεια οι Αθλητές αποχώρησαν για να παραλάβουν τις αποσκευές τους. Παρόντας στην εκδήλωση και ο Γ.Γ.Α Ιούλιος Συναδινός όπως και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Καμμένος.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο