Δελτία ΤύπουΝέαΠαρουσία του ΠτΔ η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής αποστολής για το Ρίο

Αύγουστος 30, 2016

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως όλοι έχουν κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου με βάση τις επιτυχίες, αλλά και τον εμβληματικό τρόπο ζωής τους. «Οι ευχές όλων, σας συνοδεύουν στο Ρίο για μεγάλες επιτυχίες και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρετε με βάση το ήθος σας. Εκτός από τις ευχές έχετε κερδίσει ήδη την αναγνώριση όλων με τις επιτυχίες σας και το εμβληματικό τρόπο ζωής σας. Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α` Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης (ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος (ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, βουλευτές (Άννα Καραμανλή κ.α.), δήμαρχοι (Ψινάκης, Πατούλης, Παχατουρίδης κ.α.), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος κ.α.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός της αποστολής στο Ρίο Γιώργος Φουντουλάκης στο καλωσόρισμα επεσήμανε πως «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνατε. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο είχαμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, χάρη στην προσπάθεια της πολιτείας και των χορηγών μας πάμε στο Ρίο και ελπίζουμε ότι θα φέρουμε παρόμοιες διακρίσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Κοντονή ένα μήνα πριν μας έδωσε επιπρόσθετη επιχορήγηση. Πέραν του αθλητισμού στόχος μας είναι η ισότιμη ένταξη στην κοινωνία. Πρέπει να συνεχίσουμε την πάλη μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Κάποτε ένας πολιτικός μου είπε ότι έχουμε τη συμπάθειά του. Του απάντησα πως θα προτιμούσα την στήριξη, και στη συνέχεια τη συμπάθεια. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ και η Ελλάδα ανάμεσα σε 150 χώρες είμαστε στην  παγκόσμια κατάταξη 27η . Θέλω να απολαύσετε αυτή την ομάδα στους Αγώνες. Να σας ευχαριστήσω όλους, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους προπονητές και τους γονείς που συμβάλουν στην προετοιμασία των αθλητών. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές μου, να έχουν ένα καλό ταξίδι, να μην έχουν κανένα τραυματισμό και είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των μεταλλίων θα είναι κοντά στα μετάλλια του Λονδίνο.»

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους αθλητές, γιατί την τελευταία χρονική περίοδο βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης. Ιδίως για την ομάδα που φεύγει αύριο και θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν είχε μόνο τη συμπάθεια, είχε και την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης. Ήμασταν πλάι σ? αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρχε μία σοβαρή παρένθεση ανάταξης αθλητικών χώρων, εκεί που προπονείστε. Οι χώροι ήταν ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Φουντουλάκη για την συνεισφορά του σε ιδέες και παρεμβάσεις. Μεσούντος του θέρους βρεθήκαμε μπροστά στην άνοιξη του αθλητισμού. Και λέω σε όλους εσάς ότι δεν είναι Αλκυονίδες μέρες. Είναι πραγματική άνοιξη την οποία πετύχαμε με την βοήθειά σας, τη βοήθεια των γονιών σας, το κράτος και τους χορηγούς σας. Αυτή την άνοιξη θα την κρατήσετε στις καρδιές σας και σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία».

Ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης επεσήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές, αθλητές και τους γονείς. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απευθυνθώ στην ελληνική Πολιτεία ότι έχει πολλά ακόμη να κάνει, για να υπάρχει μία ισότιμη ένταξη. Υπάρχουν διακρίσεις καλές και κακές. Πρέπει να υπάρχουν θετικές διακρίσεις στα Ατομα με Αναπηρία για να ενταχθούν στην κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία όλους τους αθλητές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Σκεφτόμουν καθώς σας έβλεπα σήμερα που είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε για το Ρίο το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, όπου λέει: «Πάντα περνάς την φωτιά για να φτιάξεις τη λάμψη». Εσείς έχετε περάσει τη φωτιά και το καμίνι της προσωπικής σας αντιξοότητας. Τις περάσατε με αυταπάρνηση και σεβασμό και μέσα από την  αντιξοότητα καταφέρατε να δείξετε ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η συμμετοχή σας είναι μία νίκη κι ένας λόγος να είμαστε εθνικά υπερήφανοι. Καλή επιτυχία, να είστε καλά και οι ευχές μιας χώρας σας συνοδεύουν.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Το μήνυμα όλων των αθλητών και αθλητριών είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες μπορούν να πετύχουν το αδύνατο. Γράψατε ιστορία με τη συμμετοχή σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια στις οικογένεια των αθλητών και ειδικά στην περηφάνια που μπορεί να νιώθει μία μάνα και σε όλους τους παράγοντες που έκαναν την παραολυμπιακή μας ομάδα τόσο μεγάλη. Θα είμαστε κοντά σας, όχι μόνο στους Αγώνες, αλλά και στην καθημερινότητά σας.».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Θα ήθελα να σας ευχηθούμε σ? όλους και σ? όλες καλή δύναμη, στον αγώνα σας στο Ρίο. Να επισημάνουμε ακόμα μία φορά ανεξάρτητα από τα μετάλλια, τις διακρίσεις και την τελική σας κατάταξη ότι αξίζετε συγχαρητήρια. Είστε ήδη νικητές, μας δίνετε δύναμη. Ξεπερνάτε καθημερινά δυσκολίες. Όταν κλείνουν τα φώτα και οι κάμερες δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους αγωνιστές της ζωής. Όχι μόνο με τη θέληση μας, αλλά και με έργα. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον αγώνα σας».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε: «Είναι σημαντικό να ανοίξουμε εκτός από τον δρόμο για το Ρίο, τον δρόμο για την Αθήνα και την περιφέρεια. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους. Να κάνουμε αυτή την προσπάθεια»

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος δήλωσε: «Θα πρέπει να δηλώσουμε σαν πολίτες και όχι σαν πολιτικοί, στις οικογένειες σας στον δύσκολο αγώνα που κάνουν για να σας στηρίξουν. Καθώς λίγοι μπορεί να καταλάβουν έναν αθλητή που κάνει τις προσπάθειές του. Να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τους χορηγούς. Οποια προσπάθεια κάνετε, είναι αυστηρά δική σας επιτυχία να μην την καπηλευτεί κανείς. Πρέπει να φτιάξουμε ένα Ολυμπιακών προδιαγραφών  γήπεδο για ΑμεΑ, για να εχετε τις εγκαταστάσεις που σας αξίζουν»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε: «Στις τελετές έχω μία έμφυτη αντιπάθεια, γιατί γιορτάζουμε τα μετάλλια και οι προσπάθειες για να φτάσεις εκεί μας διαφεύγει. Εύχομαι τα μετάλλια να πολλαπλασιαστούν και να δούμε τη γύμνια του κράτους και ανυπαρξία στήριξης. Λέχθηκαν πράγματα που αισθάνθηκα ντροπή. Εύχομαι στον κάθε αθλητή να κατακτήσει ένα μετάλλιο».

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε (και πάλι) η ΟΠΑΠ ΑΕ

Ένα παιδικό χαμόγελο μπορεί να σου προσφέρει την ευτυχία, δύο, όμως, σου προσφέρουν ανείπωτη χαρά. Στην επίσημη παρουσίαση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Βραζιλία, την παράσταση έκλεψαν ο Παναγιώτης Αραβίδης και η Μαρίνα Λαζαρίδου. Ο λόγος δεν είναι αθλητικός, αλλά μία πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ ΑΕ που συγκίνησε τους παρευρισκομένους και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την πολύτιμη στήριξη της εταιρίας στο Κίνημα, ζήτησε από τον ομόλογό του στην ΟΠΑΠ ΑΕ, να τον συνοδεύσει στην Βραζιλία. Ο Καμίλ Ζίγκλερ, όμως, αποφάσισε αντί για να πάει ο ίδιος, τα χρήματα να δοθούν για τα εισιτήρια και τη διαμονή στην Βραζιλία δύο μικρών παιδιών με αναπηρία. Η απόφαση, αυτή, όπως είναι φυσικό έγινε δεκτή με μεγάλη συγκίνηση και οι δύο τυχεροί είναι ο Παναγιώτης και η Μαρίνα.

Ο Παναγιώτης φανερά συγκινημένος σχολίασε: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον πρόεδρο κ. Φουντουλάκη που του μίλησε και μέσω skype. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα πάω στην Βραζιλία και δεν το χάνω με τίποτα!». Από τη μεριά της η Μαρίνα ευχαρίστησε για την ευκαιρία που της δώσανε να παραβρεθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης αναφερόμενος στο θέμα σχολίασε: «Ο προέδρος του ΟΠΑΠ με συγκίνησε αφάνταστα με την απόφασή του να πάρουμε δύο μικρά παιδιά μαζί μας».

Ο Καμίλ Ζίγκλερ από την μεριά του δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για να ευχηθώ καλή επιτυχία στην πιο δυνατή ομάδα. Πέντε χρόνια τώρα στηρίζουμε ενεργά την Παραολυμπιακή ομάδα, ώστε οι αθλήτές μας να έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν. Οι προσπάθειες και οι επιτυχίες σας αποτελούν έμπνευση. Μας δείχνετε πως μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο-δυνατό. Ο ΟΠΑΠ στήριξε με περηφάνια τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ως εταιρία παραμένουμε πισοή στην δέσμευση μας και διεύρυνση του Παραολυμπιακού κινήματος. Οι διακρίσεις και οι επιτυχίες της Παραολυμπιακής ομάδας αποτελούν κινητήριο δύναμη για εμας. Είμαστε υπερήφανοι που σας στηρίζουμε και θα παρακολουθούμε τις προσπάθειες σας. Είμαστε μία ομάδα και η σκέψη όλων στον ΟΠΑΠ θα είναι μαζί σας».

Συγκίνησε ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν

Το δικό της μήνυμα στην εκδήλωση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ρίο έστειλε η παρουσίαση του Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν. Του Σύριου πρόσφυγα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της κολύμβησης με την ομάδα των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών (IPA).

Ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσεΐν κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του πλήθους, με την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα. «Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν να για πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να ταξιδέψω στο Ρίο. Ιδιαίτερα την Παραολυμπιακή Επιτροπή, τον κ. Φουντουλάκη και τον κ Κωστάρη. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα αγωνιστώ να είμαι αθλητής της Ελλάδας. Εύχομαι να πάρω μετάλλιο στο Ρίο και να το αφιερώσω στην Ελλάδα που είναι η μεγάλη μου αγάπη», τόνισε φανερά συγκινημένος και έδειξε το τατουάζ που έχει κάνει στο μπράτσο με τη σημαία της χώρας μας, αποδεικνύοντας το πόσο πολύ εκτιμάει την Ελλάδα και το μέρος στο οποίο ζει τα τελευταία χρόνια.

(ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Sport)

PHOTOS: HELLENIC PARALYMPIC COMMITTEE / CREDITS: NIKOS KARANIKOLAS

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο