Δελτία ΤύπουΝέαΡΙΟ 2016: Χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης, χάλκινος ο Ζησίδης

Σεπτέμβριος 8, 2016

Κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα F32 και βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο λόγος για τον Θανάση Κωνσταντινίδη, ο οποίος στην τρίτη, την πέμπτη και την έκτη προσπάθεια κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ κόσμου και να χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Τρίτος στο ίδιο αγώνισμα κατετάγη ο Δημήτρης Ζησίδης, ο οποίος σημείωσε προσωπικό ρεκόρ. Όσον αφορά στον Νίκο Γονιό κατετάγη 10ος.

Το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η IPC ήταν 9.86μ, το οποίο αποδείχθηκε… λίγο για τον Έλληνα πρωταθλητή. Στην πρώτη προσπάθεια είχε επίδοση 9.82μ δηλαδή τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο και το κατέρριψε στην δεύτερη προσπάθεια. Η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 9 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου. Η τρίτη βολή ήταν άκυρη, για να έρθουν άλλες τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη την έστειλε στα 10.15 εκατοστά (ΝΠΡ). Η έκτη και τελευταία προσπάθεια ήταν και η καλύτερη. Δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Όσον αφορά στον Ζησίδη κατετάγη 3ος, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών, ο Έλληνας πρωταθλητής έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει μια θέση στο βάθρο των νικητών. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.

Όσον αφορά στο Γονιό είχε καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.

 

ΦΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ / CREDITS Νίκος Καρανικόλας

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο