ΕιδησεογραφίαΝέαΠαραολυμπιακοί ΑγώνεςΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ «ΑΙΜΑ» ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

Αύγουστος 19, 2021


«Θα συμμετάσχουμε στο ΤΟΚΙΟ με ό,τι καλύτερο από αγωνιστικής πλευράς διαθέτει αυτή τη στιγμής το ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα. Είναι μια «σύνθεση» του νέου αίματος και του παλαιού» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης.

«Απόδειξη η οικογένεια Στεφανίδη, που θα αγωνισθούν πατέρας και γιος!!!Είναι η πρώτη  φορά στα χρονικά που σε Παραολυμπιακούς αγώνες αγωνίζονται μαζί στο ίδιο άθλημα, στη σφαίρα αλλά σε διαφορετική κατηγορία.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ που θα αγωνιστεί στη ΣΦΑΙΡΑ κατηγορία F33 και ο γιός του ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στο ίδιο

Αλλά δεν είναι μόνο ο πατέρας και ο γιος ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ που είναι η απόδειξη του παλαιού και του νέου αίματος. Για δεύτερη φορά μετά τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας μετέχουμε σε τόσα πολλά αθλήματα 11   (ΕΝΤΕΚΑ ) στον αριθμό και νιώθουμε τυχεροί που υπό τέτοιες συνθήκες, του COVID-19 καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα.

234636474_403462937790095_325313281984935258_n

Πολλά από αυτά τα πράγματα που έγιναν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στους αθλητές μας, αλλά και στους χορηγούς μας και ιδιαίτερα στον ΟΠΑΠ. Οι χορηγοί μας στάθηκαν στο πλευρό μας και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τους Αγώνες του ΤΟΚΙΟ.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν, σηματοδοτούν και πρεσβεύουν την διαχρονική αγωνία και προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να ζήσει ειρηνικά και αδελφωμένα στον πλανήτη που το φιλοξενεί. Και η χώρα που πηγαίνουμε έχουν μια μοναδική νοοτροπία απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Η Ιαπωνική Ένωση για την Αποκατάσταση των ΑμεΑ (JSRPD) στις αρχές του 2000 εγκατέστησε επιτυχώς, στο πλαίσιο κυβερνητικά χρηματοδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος, το σύστημα παραγωγής DAISY σε 90 περίπου βιβλιοθήκες για τυφλούς σε όλη την Ιαπωνία, μαζί με τον απαραίτητο συνοδευτικό εξοπλισμό. Από τότε οι βιβλιοθήκες για τυφλούς μαζί με τις δημόσιες και κάποιες εθελοντικές ομάδες παράγουν βιβλία DAISY.
Στην Ιαπωνία υπολογίζεται πως υπάρχουν 500 τοπικά κέντρα που παράγουν βιβλία DAISY και 10.000 βιβλία τα οποία έχουν μετατραπεί από αναλογικά σε DAIS

Η πανδημία αποκάλυψε σε όλες και όλους μας την ανάγκη να ξαναπροτάξουμε αξίες και ιδανικά που υποστηρίζουμε. Το citius- altius- fortius citius δεν περιορίζεται στα αγωνίσματα, αλλά απευθύνεται στην καθεμία και τον καθένα μας ξεχωριστά, απαιτώντας να ξεπερνάμε τον εαυτό μας καθημερινά. Είμαι βέβαιος ότι όσο κι αν έχουν υποχωρήσει και δοκιμάζονται αυτές οι αξίες, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής συνειδητοποιούν ότι η επιδίωξη για κάποιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με όσα προηγούνται και έπονται, αντανακλά στην προσπάθεια και στους στόχους που απαιτεί η ζωή, προσπαθώντας πάντα να υπηρετήσουμε αυτές τις αξίες και τα ιδανικά.

IMG-9541e233b79bb90c13b2f225628218f2-V

Απευθυνόμενος στις αθλήτριες και στους αθλητές μας, τόνισε ότι αξίζουν πολλά βραβεία και πάρα πολλά συγχαρητήρια στους γονείς, την οικογένειά σας που στέκεται βράχος δίπλα σας και σας στηρίζει όλη την ώρα και σε ότι χρειασθείτε για να γυμνάζεστε και σε ότι απαιτείται για να σταθείτε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τους προπονητές σας οι οποίοι είναι οι δεύτεροι γονείς σας και κάθε ημέρα στέκονται διπλά σας όχι μόνο για να προπονήστε αλλά και για να ακούσουν τα προβλήματα σας.

Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την συνεργασία της και για το έργο που έχει συντελέσει ώστε να πραγματοποιηθεί το δύσκολο και επίπονο ώστε έργο.

Θέλω να μου επιτρέψετε μαζί με τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία εκφράζοντας και όλη την Ολομέλεια της ΕΠΕ, τους οποίους ευχαριστώ για την αμέριστη βοήθεια τους στη πραγματοποίηση του έργου μας, να σας παροτρύνω  να χαρείτε κάθε δευτερόλεπτο αυτής της εμπειρίας.

Να ευχαριστήσω το  προσωπικό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που τον τελευταίο καιρό απαρνήθηκαν την προσωπική τους ζωή για να βγάλουν σε πέρας την δουλειά τους.

Να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, που μέσα από τις δύσκολες συνθήκες πετύχατε το στόχο σας και γίνατε το παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές μας. Το παράδειγμα ελπίδας και αισιοδοξίας που προσφέρατε στη νέα γενιά. Πως μπορεί να μετατρέψει κανείς την αναπηρία σε δύναμη ψυχής. Δείξατε κυρίως στη νέα γενιά ότι ο άνθρωπος δεν έχει άλλα όρια, πέραν αυτών που βάζει ο ίδιος.

Θα είμαστε δίπλα σας κάθε στιγμή, σε κάθε προσπάθεια σας. Απολαύστε την εμπειρία και προσπαθήστε για το καλύτερο. Καλή σας επιτυχία»

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο