Δελτία ΤύπουΕιδησεογραφίαΝέαΆνοιξε η αυλαία για την παρουσίαση των ομάδων του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας»

Απρίλιος 26, 2022

Στην προβλήτα του Μικρού Κούλε στο Ηράκλειο έγινε η παρουσίαση των ομάδων που θα πάρουν μέρος στον “ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας”. Πρόκειται για τον μεγάλο Ελληνικό Γύρο Ποδηλασίας ο οποίος επιστρέφει έπειτα από δέκα χρόνια αδράνειας με ένα πελοτόν, που όμοιό του, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν έχουν ξαναδεί οι φίλοι του αθλήματος. Η εκκίνηση αναγγέλθηκε για αύριο Τετάρτη, στις 12 μμ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, προσκεκλημένος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ, Αθανάσιος Τσιβίλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ, Χρήστος Τζαμούσης, ο Έφορος Αθλημάτων της ΕΠΕ, Μανώλης Στεφανουδάκης, αλλά και εκπρόσωποι όλων των θεσμικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και απλοί πολίτες.

εικόνα_Viber_2022-04-26_20-56-17-775

Ενθουσιασμένος για την παρουσία του στο Ηράκλειο και στην τελετή έναρξης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, καθώς για εκείνον είναι το καλύτερο δυνατό «κλείσιμο» στα καθήκοντά του ως Πρέσβης μια και σε λίγες ημέρες αποχωρεί από την χώρα μας για να αναβαθμιστεί, όπως δήλωσε ο Τζό Μπάιντεν, με ρόλο στην αμερικανική Κυβέρνηση!

«Ευχαριστώ τον κ. Αυγενάκη που με κάλεσε στην Κρήτη γι’ αυτό το πρώτο ετάπ. Θερμά συγχαρητήρια στον Υπουργό και στην ομάδα της Cycling Greece που «ξαναζωντάνεψαν» αυτή τη διοργάνωση.

Αισθάνομαι υπερήφανος που η χώρα μου εκπροσωπείται εδώ από δυνατούς Αμερικανούς αθλητές. Διανύω τις τελευταίες δύο εβδομάδες μου στην Ελλάδα ως πρεσβευτής των ΗΠΑ και ήταν μια πραγματική απίστευτη εμπειρία. Οι πιο βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μου αναμνήσεις θα είναι οι ποδηλατικές. Τα τελευταία χιλιόμετρα προς την Σπάρτη ή τα τελευταία μέτρα της ανάβασης στο Γύρο Θυσίας.

εικόνα_Viber_2022-04-26_20-56-16-526

Αισθάνομαι ευγνώμων για την υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι Έλληνες και για όλα αυτά που προσφέρει αυτή η χώρα: το τοπίο, το σκηνικό, τους ανθρώπους της, το υπέροχο φαγητό. Ευχαριστώ πολύ και καλή τύχη σε όλες τις ομάδες».

Εκ μέρους της ΔΕΗ, ονομαστικού και μεγάλου χορηγού του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος απηύθυνε μικρό χαιρετισμό η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων ΔΕΗ, Χριστίνα Κοραή.

«Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ, στην εκκίνηση του μεγάλου αυτού αθλητικού και όχι μόνο, γεγονότος. Από την πλευρά της ΔΕΗ θα είμαστε εκεί, όπως κάνουμε πάντα, για περισσότερα από 70 χρόνια τώρα, στηρίζοντας κάθε ενέργεια που δημιουργεί αξία για την κοινωνία και συμβάλλει σε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον! Μια μοναδική εμπειρία για όλους, ξεκινάει σε λίγες ώρες λοιπόν».

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργος Λεβεντάκης ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Η σπουδαιότητα του αγώνα δεν περιγράφεται σε λίγες αράδες. Το αποτύπωμα του θα φανεί συν το χρονω. Οι γνωρίζοντες τη δυναμική του αθλήματος, το ξέρουν αυτό πολλή καλά. Η ποδηλατική οικογένεια δράττετε της ευκαιρίας να αναπτύξει την αγωνιστική ποδηλασία. Να περάσει τα μηνύματα της στις σημερινές προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας, της συμβολής της στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στην ανάπτυξη της καλής πρακτικής της μετακίνησης στον αστικό ιστό. Στην συμβολή υγιών πολιτών».

εικόνα_Viber_2022-04-26_20-56-17-489

Χαιρετισμούς έκαναν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σημειώνοντας την πρωτοβουλία διοργάνωσης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και τα πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Οι εκδηλώσεις και ο αγώνας έχει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, αφού έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσότερους από 45 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες. Συγκεκριμένα, εικόνα θα λάβουν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία, γεγονός που μετατρέπει αυτόματα τον Γύρο Ελλάδας σε ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, εφάμιλλο παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο