Δελτία ΤύπουΕιδησεογραφίαΝέαΠαραολυμπιακοί ΑγώνεςΈπεσε η αυλαία στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο

Μάρτιος 14, 2022

Η φαντασμαγορική τελετή λήξης την Κυριακή, 13 Μαρτίου, σηματοδότησε τη λήξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο 2022 στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας.
Η Ελλάδα εισήλθε στο στάδιο με την αθλήτρια αλπικού σκι Εύα Νίκου και τον συνοδό της αθλητή Δημήτρη Προφέντζα να κρατούν την ελληνική σημαία με χαρά και περηφάνια.

andrewparsons

“Οι διαφορές εδώ δεν μας χώρισαν”, είπε ο Άντριου Πάρσονς, πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, σε δηλώσεις του προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

“Μέσα από αυτή την ενότητα έχουμε ελπίδα. Ελπίδα για ένταξη, ελπίδα για αρμονία και κυρίως ελπίδα για ειρήνη”, είπε ο Πάρσονς. “Η ανθρωπότητα ελπίζει να ζήσει σε έναν κόσμο όπου επικρατεί ο διάλογος.”
Από τις διαγωνιζόμενες χώρες η διοργανώτρια χώρα (Κίνα) πήρε τα περισσότερα μετάλλια με 18 χρυσά, 20 ασημένια και 23 χάλκινα μετάλλια.

IMG-b35d6f935cb66f6fd2c629c650a79458-V

Μεταξύ των επιτευγμάτων της Κίνας ήταν η πρώτη παραολυμπιακή εμφάνιση της ομάδας χόκεϊ επί πάγου μόλις πέντε χρόνια μετά τη σύστασή της. Η ομάδα πήρε το χάλκινο μετάλλιο και η Τζινγκ Γιου έγραψε ιστορία ως η δεύτερη γυναίκα που κέρδισε ποτέ ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο στο χόκεϊ επί πάγου.

Η 21χρονη Γρεβενιώτισσα αθλήτρια Εύα Νίκου εμφανίστηκε με αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ωστόσο, κατάφερε να συμμετάσχει στα δύο από τα τέσσερα αγωνίσματα που διεξήχθησαν και να δώσει τον καλύτερό της εαυτό μαζί με τον συνοδό της Δημήτρη Προφέντζα, αφού χάρισαν την 6η θέση για την Ελλάδα στην κατηγορία Super G στο αλπικό σκι. Η παρθενική εμφάνιση της Εύας Νίκου σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες και η καλή της επίδοση και παρουσία προμηνύει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

pekino1

Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία του αθλητή Χιονοσανίδας Κωνσταντίνου Πετράκη, ο οποίος έδωσε τα μέγιστα δυνατά και παρά τον υψηλό ανταγωνισμό αποχαιρέτησε το Πεκίνο χαρίζοντας την 16η θέση για τη χώρα μας στην κατηγορία Banked Slaom Snowboard Cross SB-UL.

Η ελληνική αποστολή ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της Παραολυμπιακής Ομάδας σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας, με αποφασιστικότητα και πυγμή, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι» και να αποτελέσουν έμπνευση για όλους.

Στην ελληνική αποστολή μετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, μαζί με τον συνοδό του Θανάση Κίτσο, οι ακόλουθοι της ΕΠΕ Σάκης Κωστάρης και Βασίλης Καλύβας, όπως επίσης ο αρχηγός της αποστολής Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης μαζί με τον συνοδό του Γιάννη Μπάρμπα, οι προπονητές Δημήτρης Ιορδανίδης και Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, η γιατρός Μάιρα Ματιάτου και οι φυσιοθεραπευτές Γιάννης Μάκος και Ορέστης Κόντης, οι οποίοι επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 15 Μαρτίου.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο