ΕιδησεογραφίαΝέαΗ IPC επιβεβαίωσε κατά το ήμισυ το ρεκόρ του Βαγιανόπουλου

Ιούλιος 20, 2013

Γιώργος Βαγιανόπουλος

Επιβεβαιώθηκε -κατά το ήμισυ- από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιώργου Βαγιανόπουλου στη δισκοβολία ανδρών κατηγορίας 36. Ο αθλητής του ΛΣΟ Μακεδόνας πήρε το διεθνές classification στη συγκεκριμένη κατηγορία και έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,  την ημέρα του αγώνα (Δευτέρα 22/7) θα γίνει και επίσημα ο κάτοχος του ρεκόρ κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγιανόπουλος, κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος που διεξήχθη στα μέσα Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, είχε βολή στα 40 μέτρα και 24 εκατοστά, ενώ το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 38.98μ. Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης ήταν 38.65μ, ενώ το προηγούμενο πανελλήνιο ήταν μόλις 33.70μ.

(*) Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Γιώργος Καραμηνάς.

(*) Εκτός διοργάνωσης έμεινε τελικά ο Αλέκος Κωνσταντινίδης, αφού μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν μπόρεσε να πάρει το «πράσινο φως» από την IPC. Όσον αφορά τη Στέλλα Σμαραγδή πήρε classification για την κατηγορία 47 ενώ ο Γιώργος Κωστάκης για την κατηγορία 46.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο