ΑθλητέςΔελτία ΤύπουΝέαΚαλαράς: «Η πρόκριση για το Σότσι θα έρθει εύκολα»

Απρίλιος 22, 2013

Kalaras2

Η… απληστία για τη διάκριση, μπορεί να του στοίχισε στους πρόσφατους αγώνες στην Αυστρία, ωστόσο όπως λέει και ο ίδιος διαθέτει «το πείσμα και την μαγκιά» για να μπορέσει να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. Ο Μάκης Καλαράς, ένα από τα κορυφαία ίσως όνομα που διαθέτει ο ελληνικός χειμερινός Παραολυμπιακός αθλητισμός, με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΠΕ (www.paralympic.gr), δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για πρόκριση στη σημαντικότερη αγωνιστική εκδήλωση της επόμενης χρονιάς, αφού στην Αυστρία έδωσε μόνο ένα δείγμα του τι μπορεί να καταφέρει.

«Ο χρόνος μου στο γιγαντιαίο σλάλομ ήταν πολύ καλός. Στην πρώτη προσπάθεια, έκανα τον καλύτερο χρόνο. Σχεδόν τρία δευτερόλεπτα καλύτερο χρόνο από τον δεύτερο. Αν έκανα τον ίδιο χρόνο και στην δεύτερη προσπάθεια, τότε είχα σίγουρο όριο τόσο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα όσο και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Στη δεύτερη προσπάθεια, κυνήγησα την πρωτιά και το όριο. Είχα όμως την ατυχία να πέσω με αποτέλεσμα να μείνω εκτός στόχου. Η απληστία για την πρωτιά μου στοίχισε, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώνω. Μάλιστα καλύτερα που συνέβη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτοί που δεν με είδαν, δεν θα ξέρουν στο μέλλον ποιος είμαι και τι μπορώ να πετύχω», είπε ο αθλητής του sit-ski, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει Παραολυμπιακό μετάλλιο στον στίβο και συγκεκριμένα στην δισκοβολία (ασημένιο, 2004).

Ο Μάκης Καλαράς, το καλοκαίρι θα ταξιδέψει στη Γαλλία για προετοιμασία, ενώ από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, θα «κυνηγήσει» την πρόκριση μέσω 6-7 διεθνών αγώνων. «Είμαι σίγουρος ότι η πρόκριση θα έρθει εύκολα. Έχω την επίδοση που μπορεί να μου χαρίσει μια θέση για τους Αγώνες του Σότσι. Ξέρω ότι ο συναγωνισμός είναι μεγάλος. Το είδα και στην Αυστρία όπου οι 4-5 πρώτοι της κατάταξης, βρίσκονταν στην πρώτη οκτάδα των παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Όμως έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου. Έχω αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν ότι είμαι μαχητής και ότι αυτό που θέλω είναι η πρώτη θέση».

Ο αθλητής του sit-ski, χρειάζεται να βάζει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προπονείται στα βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού («την περασμένη χρονιά δαπάνησα 50.000 ευρώ και μόνο τα 15.000 τα πήρα από χορηγούς, ενώ είχα και τη βοήθεια της ομοσπονδίας»), ωστόσο η πρόκληση των Παραολυμπιακών Αγώνων είναι μεγάλη. Ειδικά από τη στιγμή που η πρόκληση να γίνει ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που θα έχει μετάλλιο σε Θερινούς αλλά και Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι όνειρο μακρινό, ωστόσο το ίδιο έλεγα και πριν από εννέα χρόνια στην Αθήνα. Έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω μετάλλιο στη δισκοβολία. Τότε ήρθε το μετάλλιο. Γιατί όχι και τώρα. Μια… κατηφόρα είναι. Όποιος έχει την μαγκιά αλλά και την τύχη, θα βρεθεί στο βάθρο των νικητών», κατέληξε ο Καλαράς ο οποίος χθες έλαβε μέρος στον αγώνα 5.000 μέτρων που έγινε παράλληλα με τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», στην Θεσσαλονίκη, ενώ την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου μίλησε στους φοιτητές για τα χειμερινά Παραολυμπιακά αγωνίσματα.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο