ΑθλητέςΕιδησεογραφίαΝέαΠαραολυμπιακοί ΑγώνεςΝάσος Γκαβέλας: Υπάρχει η δυνατότητα για ένα μετάλλιο στο Τόκιο

Αύγουστος 8, 2021

Με το Ευρωπαικό ρεκόρ στα …πόδια του στα 100μ πηγαίνει στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο ο Αθανάσιος Γκαβέλας.

«Πρώτα απ όλα θέλουμε να φθάσουμε εκεί υγιείς και στη συνέχεια να μπούμε σε ένα τελικό και γιατί όχι να πάρουμε ένα μετάλλιο»

Έχεις την δυνατότητα να πάρεις το μετάλλιο?

«Ναι»

Ορθά κοφτά, με λίγα λόγια ο Γκαβέλας δείχνει  την σιγουριά του.

Πως ξεκίνησε η ιστορία σου με τον αθλητισμό;

Μου άρεσε ο αθλητισμός και από μικρός δοκίμαζα διάφορα αθλήματα. Η αναπηρία μου στην όραση παρουσιάστηκε στα 10 μου έτη. Με τον στίβο ξεκίνησα στα 15 μου περίπου.

Θα αγωνισθείς στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο!

Έγιναν φέτος αγώνες που με βοήθησαν να ανέβω στην παγκόσμια κατάταξη. Οι επιδόσεις μου με έχουν φέρει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2020 και το 2021, ενώ το 2019 βρισκόμουν στην δεύτερη θέση. Αυτό βοήθησε στο να πάρω την πρόκριση.

Ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Οι αντίπαλοι του πολύ δυνατοί.

3

«Αναμένεται πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Έχουμε αθλητές πολύ δυνατούς. Ορισμένους τους γνωρίζουμε. Έχω αγωνιστεί με κάποιους απ’ αυτούς. Πολλοί δεν έχουν λάβει μέρος σε αγώνες τελευταία. Οι τελευταίοι τους αγώνες ήταν το 2019.»

-Ο προκριματικός είναι το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου. Ο ημιτελικός το απόγευμα. Αν πάνε όλα καλά θα είμαι στον τελικό το απόγευμα της 2ης του μήνα.

αρχείο λήψης (3)

Ο συνοδός του Νάσου είναι ο Σωτήρης Γκαραγκάνης. Σχεδόν ένα χρόνο είναι μαζί.αι

«Προπονούμαστε από τον Σεπτέμβρη του 2020. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Γνωριζόμαστε όμως πολλά χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι! Προχωράμε μαζί! Προπονούμαστε μαζί! Εργαζόμαστε για το καλύτερο!, Είναι απαραίτητο να ναι το ίδιο. 100% απαραίτητο. Δεν μπορεί ο συνοδός σου να ψηλός και εσύ να σαι κοντός. Και πολλές φορές δεν δέχονται να βοηθήσουν, Είναι κλειστομυάλος ο κόσμος   »

Πρέπει να έχει δίπλα του έναν αθλητή συνοδό.

«Μάλιστα αυτός πρέπει να έχει καλύτερες επιδόσεις από εσένα, ώστε να μην σε καθυστερεί στον αγώνα. Πρέπει να έχετε άριστο συντονισμό, να κινήστε σαν ένα σώμα. Πρέπει να συντονιστεί ο δρασκελισμός, η κίνηση των χεριών και όχι μόνο. Δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση. Δενόμαστε με ένα σχοινάκι, που εγώ δένω στα 3 δάχτυλα της δεξιάς μου παλάμης και ο Σωτήρης στην αριστερή του παλάμη. Στον βατήρα τοποθετούμε μπροστά το αντίθετο πόδι ώστε η κίνηση των χεριών μας να πετύχουμε να είναι κοινή και ταυτόχρονη. Πρέπει όλη η κούρσα να είναι συντονισμένη. Το δουλεύουμε πάρα πολύ στην προπόνηση. Πρέπει ο δρασκελισμός και όλη η κίνηση του σώματος να είναι συγχρονισμένη.»

unnamed

Κοινός μας προπονητής είναι ο Νέστορας Κολοβός. Ο προπονητής του Σωτήρη είναι ο Χρήστος Κατσίκας.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο