Δελτία ΤύπουΝέαΟλοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας παρουσία του Προέδρου της ΕΠΕ

Σεπτέμβριος 11, 2022

Έπεσε η αυλαία για το 2o Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας 2022, το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (Ι.Σ.Π.).

Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων Πατρών, το τριήμερο 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ δήλωσαν συμμετοχή ογδόντα δύο (82) φορείς.

Tην Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων επιδείξεις Παραολυμπιακών Αθλημάτων Boccia, Goalball και Καλαθοσφαιρισης με Αμαξίδιο, όπου οι επισκέπτες εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, δοκιμάζοντας τα αθλήματα με μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι επιδείξεις πραγματοποιήθηκαν από τους:
– Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ) και Χρυσό Παραολυμπιονίκη, Γρηγόρη Πολυχρονίδη,
– Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠ, και Χρυσού Παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη
– Παραολυμπιονίκες:
Αννα Ντεντα
Χριστίνα Ντεντα
Κατερίνα Πατρώνη και ο προπονητής Boccia Ανδρεας Κεραμίδας
Στις επιδείξεις παρευρέθηκε και η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Προμηθέα Πατρών, όπου συζήτησε με τους Παραολυμπιονίκες μας και στη συνέχεια αντιμετώπισαν την ομάδα Καλαθοσφαίρισης του ΑΣ ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
Τις επιδείξεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, και επικεφαλής των Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων.
Λαμπερή ωστόσο ήταν και η συναυλία του δημοφιλούς τραγουδοποιού και τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινού, στην οποία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.
“Η ενίσχυση του Παραολυμπιακού Κινήματος κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας και είναι ευχής έργον τα Άτομα με Αναπηρία να ενταχθούν στο χώρο αυτό και να νιώσουν τη χαρά του Αθλητισμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΠΕ.
Μια πολύ σπουδαία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο ατμοσφαιρικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Περιφερειακής Ενότητας ΕΣΑΜΕΑ κ. Χαροκόπου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Σία Αναγνωστόπουλου, οι Παραολυμπιονίκες Αννα και Χριστίνα Ντέντα, αλλά και τοπικοί φορείς.

 

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο