UncategorizedΔελτία ΤύπουΝέαΟ Γρηγόρης Πολυχρονίδης πρωταγωνιστεί σε διεθνή σειρά της ΗΤΥΤ

Ιούλιος 16, 2022

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης μπορεί να έχει χτίσει τη δική του κορυφή, αλλά συνεχίζει απτόητος για ψηλότερα κάνοντας ακόμα μια φορά όλους τους Έλληνες υπερήφανους, καθώς θα συμμετέχει σε μια νέα σειρά που αποτελείται από τρία επεισόδια και είναι διεθνούς παραγωγής.

“Η πρόταση ήρθε μέσω της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και η αλήθεια είναι πως εξεπλάγην ευχάριστα. Το ενδιαφέρον της εταιρίας ήταν να παρακολουθήσουν την καθημερινότητά μου, εν μεσω της πανδημίας, καθώς ήθελαν να παρακολουθήσουν πως το πρόγραμμα ενός πρωταθλητή θα επηρεαστεί από τη πρωτόγνωρη πανδημία και πως θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις άγνωστες αυτές καινούργιες προκλήσεις. Τις εμπειρίες μου αυτές και τον τρόπο με τιον οποίο θα επιτύγχανα τη δύσκολη προετοιμασία ενόψει των Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο ήθελαν να τη μοιραστούμε όλον τον κόσμο. Ήταν ιδαίτερη τιμή για εμένα που με επέλεξαν και ένιωσα χαρά και ικανοποίηση που θα μπορούσα να δέιξω σε όλη την κοινωνία την καθημερινότητά μου, βιώνοντας μια σοβαρή αναπηρία κι έχοντας ως πρόκληση το μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγωνες του Τόκιο”, είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

 Η εταιρεία “Harder Than You Think”πίσω από το βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ Rising Phoenix, έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά δικαιώματα για να αφηγηθεί την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων μέχρι το 2028. Η συμφωνία μεταξύ της HTYT με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στους επερχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2026, στο Μιλάνο-Κορτίνα και τους παραολυμπαικούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η HTYT θα έχει πρόσβαση στην ιστορία της IPC και στο αρχείο της. Η συμφωνία καλύπτει παγκόσμια δικαιώματα AVOD, SVOD και TVOD. «Είναι τιμή μου να μου ζητηθεί να αφηγηθώ την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα με την Rising Phoenix», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της HTYT, Greg Nugent.

Τα δικαιώματα που απονέμονται στο HARDER TAN YOU THINK μέχρι το 2028 καλύπτουν:

  • Ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές RISING PHOENIX
  • Παγκόσμια αποκλειστικότητα για AVOD, SVOD και TVOD
  • Μοναδική πρόσβαση στα γυρίσματα, συμπεριλαμβανομένου του αγωνιστικού χώρου
  • Πρόσβαση στα αρχεία IPC (ιστορική και σύγχρονη εποχή)

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, έχοντας δει το κοινό τους υπερδιπλασιασμένο την τελευταία δεκαετία. Αναμένεται ότι μέχρι το LA2028, τα παιχνίδια θα έχουν συνολικά παγκόσμιο κοινό κοντά στα 5 δισεκατομμύρια. 

Η επέκταση αυτής της συνεργασίας υπογραμμίζει την επιθυμία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να αφηγηθεί την ιστορία της με νέους δημιουργικούς τρόπους σε ένα ακόμη μεγαλύτερο παγκόσμιο κοινό σε μια εποχή που το ενδιαφέρον για αθλητικά και κοινωνικά θέματα ντοκιμαντέρ και αφήγηση παραμυθιών ανθεί. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ομάδα ανακοίνωσε επίσης σήμερα μια μεγάλη νέα σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους τριών μερών που καταγράφει τα ταξίδια των Παραολυμπιονικών από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020 έως τους καθυστερημένους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτή η σειρά, με τίτλο εργασίας Rising Phoenix: Tokyo, έχει σκηνοθετηθεί από τον Mat Whitecross, σε συν-σκηνοθεσία του Bim Ajadi, σε παραγωγή John Battsek της Ventureland και Exec Παραγωγή Jack Thorne. Ακολουθεί 12 αθλητές από 11 χώρες και παρέχει μια μοναδική εικόνα για ένα από τα πιο εκπληκτικά αθλητικά γεγονότα στην ιστορία. Περίπου το 25% όσων εργάστηκαν στην παραγωγή αναγνωρίζονται ως άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ αυτό το διάστημα βρίσκονται σε συνομιλίες με πιθανούς παγκόσμιους διανομείς. Για να ακολουθήσει το Τόκιο, η ομάδα του RISING PHOENIX άρχισε να εργάζεται σε μια ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που θα κυκλοφορήσει για να συμπέσει με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια αναζήτηση για έναν σκηνοθέτη με ειδικές ανάγκες για να ηγηθεί της ομάδας για το έργο και έχει θέσει ως στόχο παραγωγής το 50% της ομάδας παραγωγής που εργάζεται στο έργο να αναγνωρίσει ως άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δείτε το teaser:

https://www.youtube.com/watch?v=UXTk_h3vPt4

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο