Δελτία ΤύπουΝέαΟ πρόεδρος της ΕΠΕ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της IPC

Νοέμβριος 16, 2022

Το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης παρευρέθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής που διεξάγεται στο Βερολίνο και στην οποία τα μέλη της IPC συζήτησαν και καθόρισαν το καθεστώς μέλους της NPC Ρωσίας και της NPC Λευκορωσίας.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (17 και 18 Νοεμβρίου), οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημερώσεις προόδου από τον Πρόεδρο της IPC Andrew Parsons, τον CEO Mike Peters και την Chief Membership and Impact Officer Kristina Molloy. Τα μέλη θα ενημερωθούν επίσης για το Στρατηγικό Σχέδιο IPC 2023-2026.

Μετά την έγκριση ενός νέου καταστατικού IPC από τη Γενική Συνέλευση του 2021 IPC, ο Αντιπρόεδρος της IPC Duane Kale θα παρουσιάσει τα σχόλια που έλαβε από τα μέλη σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της IPC και τις υποχρεώσεις μέλους. Αυτά τα θέματα δεν καλύφθηκαν στην περσινή Γενική Συνέλευση λόγω εκλογών του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι τελικές προτάσεις θα υποβληθούν για να ψηφίσουν τα μέλη στη Γενική Συνέλευση του 2023 IPC.

Θα παρέχεται επίσης ενημέρωση σχετικά με την εν εξελίξει Αναθεώρηση Κώδικα Ταξινόμησης, ενώ τα μέλη θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια διαδραστική συνεδρία σχετικά με το τι μπορούν να γίνουν για να βοηθηθούν αθλητές με υψηλές ανάγκες υποστήριξης στο Παραολυμπιακό Κίνημα.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδρίες πάνελ που θα καλύπτουν προγράμματα μελών, καθοδήγηση και εκπροσώπηση αθλητών. Η IPC ​​λειτουργεί ως η διεθνής ομοσπονδία για έξι Para αθλήματα: World Para Athletics, World Para Dance Sport, World Para Hockey επί πάγου, World Para Powerlifting, World Shooting Para Sport και World Para Swimming. Το όραμα της IPC είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς μέσω του Para sport.

 

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο