Δελτία ΤύπουΕιδησεογραφίαΝέαΟ Πρόεδρος της ΕΠΕ στην παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό

Απρίλιος 20, 2022

Το απόγευμα της Τρίτης (19/4) έγινε η παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό από τη Lamda Development, το οποίο θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ. Πρόκειται για ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Α΄ εξάμηνο του 2023.

Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, απόλυτα εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα για την αειφόρο ανάπτυξη, το πρώτο κτίριο που κατασκευάζει η Lamda Development στο Ελληνικό έρχεται να καλύψει με σεβασμό ουσιαστικές και λειτουργικές ανάγκες των ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ένταξη στην κοινωνία με έναν ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο.

elliniko

Στο κτίριο αυτό θα βρουν στέγη τα σωματεία ΑμεΑ: Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣΑμΣΚΠ.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν προγραμματισμένο να είναι παρούσα, ωστόσο δεν έδωσε το παρών, καθώς έχει διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό.

Στο μήνυμά της που αναγνώστηκε στην εκδήλωση, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου βιοκλιματικού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει σωματεία ΑμεΑ.

elliniko

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου ανακοίνωσε ότι το κτίριο, το οποίο θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ, στο Ελληνικό θα κατασκευαστεί σε έκταση 7 στρεμμάτων.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ένα «πρότυπο κτίριο», απόλυτα εναρμονισμένο στις ανάγκες των συγκεκριμένων ευάλωτων ομάδων. «Όραμά μας δεν είναι μόνο η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου αλλά ενός νέου τρόπου ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Το κόστος κατασκευής φθάνει τα 15 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Lamda Development.

elliniko (2)

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης με τον CEO της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου.

Το κτίριο για αυτές τις «ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες» απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του Μετρό «Αργυρούπολη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Υπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο