Δελτία ΤύπουΕιδησεογραφίαΝέαΠαγκόσμιο πρωτάθλημα τοξοβολίας: 5η στα προκριματικά η Δωροθέα Ποιμενίδου

Φεβρουάριος 25, 2022

Η 4η Παραολυμπιονίκης του Τόκιο, Δωροθέα Ποιμενίδου κατάφερε να αποσπάσει την 5η επίδοση των προκριματικών στο Ολυμπιακό τόξο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τοξοβολίας που φιλοξενείται στο Ντουμπάι.

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά και τις αντίξοες συνθήκες στο δεύτερο σετ βολών, κατάφερε να συγκεντρώσει 594 βαθμούς, γεγονός το οποίο της έδωσε το πλεονέκτημα αναμέτρησης στον γύρο των νοκ άουτ που θα γίνει την Κυριακή 27/2. Ήδη, πέρασε bye τον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο (γύρος 16) θ` αναμετρηθεί με τη νικήτρια της αναμέτρησης Τσατιοτσακόρν Τρατ (Ταϊλάνδη)-Σβετλάνα Μπαράντσεβα (Ρωσία). O αγώνας για τους 16 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (27/02) 08:00 ώρα Ελλάδος.

Η 26χρονη Δωροθέα από τον Κορινό Πιερίας γεννήθηκε με φωκομέλεια, μία γενετική δυσπλασία και μη ανάπτυξη των κάτω της άκρων. Από ενός έτους φοράει τεχνητά μέλη και η ζωή της κυλάει έκτοτε με αυτή την σταθερά. Η αναπηρία της, πάντως, δεν την εμπόδισε να αγωνίζεται στο αγαπημένο της άθλημα την τοξοβολία τόσο ως ΑμεΑ όσο και ως αρτιμελής έχοντας στο παλμαρέ της πολλές διακρίσεις.

image-2

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο