Δελτία ΤύπουΕιδησεογραφίαΝέαΠρόκριση για τη Χρυσή Μόρφη – Μέτζου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια στη Ζάγκρεμπ

Απρίλιος 6, 2022

Σπουδαία πρόκριση για την αθλήτρια Μπότσια, Χρυσή Μόρφη – Μέτζου ενόψει του αυριανού (7/4) τελικού της κατηγορίας BC4 γυναικών για το World Boccia Intercontinental Challenger, που διεξάγεται στη Ζάγκρεμπ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νίκησε 10 – 0 την αντίπαλό της από την Κροατία τον ημιτελικό νίκησε 10-0 την από την Κροατία, Αναμαρίγια Αράμπασιτς, γεγονός το οποίο της δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο και να αναμετρηθεί απέναντι στην Αλεξάντρα Σάμπο από την Ουγγαρία.

Να υπενθυμίσουμε πως η Χρυσή Μόρφη – Μέτζου είναι Παραολυμπιονίκης του ΡΙΟ 2016. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές της. Έχει υπάρξει πρωταθλήτρια κολύμβησης στην κατηγορία S3 και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης ΑμεΑ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το άθλημα του Μπότσια, με προπονητή τον ομοσπονδιακό Γεώργιο Τζίμα. Αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπότσια στην κατηγορία BC4 από το 2014 μέχρι σήμερα. Eπίσης, είναι η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια Μπότσια που προκρίθηκε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες (κατηγορία Ατομικό BC4) καθώς κανείς αθλητής ή αθλήτρια στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας για το Zagreb 2022 World Boccia Intercontinental Challenger είναι τα εξής:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Κατηγορία BC4
Ημιτελικά : Χρυσή Μόρφη Μέτζου-Αναμαρίγια Αράμπασιτς (Κροατία) 10-0
Τελικός: Χρυσή Μόρφη Μέτζου-Αλεξάντρα Σάμπο (Ουγγαρία) 7/4

ΑΝΔΡΕΣ
Κατηγορία BC1
Round 4 : Νικόλαος Μπουλούκος-Ρικάρντο Ζανέλα (Ιταλία) 11-0
Round 5 : Νικόλαος Μπουλούκος-Σέργκι Γιαρεμένκο (Ισραήλ) 7/4

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο