Δελτία ΤύπουΝέαΣτην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της IPC

Απρίλιος 15, 2013

IMG_3666

Τη διοργανώτρια πόλη των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, την Αθήνα, επέλεξε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) για να φιλοξενήσει τον προσεχή Νοέμβριο τη Γενική Συνέλευση αλλά και το Συνέδριό της. Το Συνέδριο της IPC θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Hotel, ενώ η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 στον ίδιο χώρο. Την τελευταία ημέρα (24 Νοεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές από τις οποίες θα προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο της IPC. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες της Γενικής Συνέλευσης θα εκλέξουν νέο πρόεδρο, τον αντιπρόεδρό και συνολικά τα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα αποτελεί εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, βασικό ευρωπαϊκό σταυροδρόμι στην ανάπτυξη και την προβολή του Παραολυμπιακού Κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ενέργειες οι δικές μου αλλά και συνολικά του ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος έχουν συμβάλει στη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας με την IPC, η οποία στο πρόσωπο της ΕΠΕ βλέπει έναν ξεχωριστό φίλο και συνεργάτη. Η επιλογή της Ελλάδας για τη φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης, δεν είναι διόλου τυχαία. Η IPC έχει αναγνωρίσει τις προσπάθειες που κάνουμε -τις περισσότερες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες- και μας επιβραβεύει με την εμπιστοσύνη της. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ότι οι λαοί όλου του κόσμου, θα βρεθούν στην Αθήνα σχεδόν 10 χρόνια μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας, σε μια Γενική Συνέλευση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου και του εκλογικού της χαρακτήρα. Θα είμαστε συνεπείς και πάνω απ` όλα άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνει η ηγεσία της IPC», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες αναμένονται να παραβρεθούν στις εργασίες της IPC από όλες τις εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές, παγκόσμιες ομοσπονδίες, περιφερειακές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς του αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες κ.α. Η Γενική Συνέλευση της IPC συνεδριάζει κάθε δύο χρόνια (τελευταία φορά το 2011 στο Πεκίνο). Η τελευταία Γενική Συνέλευση με εκλογικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε το 2009 στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Τα Παραολυμπιακά αθλητικά και δημοσιογραφικά βραβεία, με συνεργασία με την Allianz, θα δοθούν στο περιθώριο των εργασιών της IPC. Τα εφετινά βραβεία θα τιμούν επιδόσεις ατομικές, ομαδικές και των ΜΜΕ από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο