Δελτία ΤύπουΕιδησεογραφίαΝέαΠαραολυμπιακοί ΑγώνεςΣτην τελική ευθεία οι αθλητές για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Μάρτιος 3, 2022

Μια ανάσα πριν την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας ξεκίνησαν το “ζέσταμα” στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες που γίνεται η προετοιμασία.

Η πρώτη δοκιμαστική προσπάθεια κατάβασης με τη Χιονοσανίδα ήταν μια πρόκληση για τον Κωνσταντίνο Πετράκη, ο οποίος αφήνει υποσχέσεις για μια καλή παρουσία κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

IMG_6324

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: ” Οι συνθήκες σήμερα ήταν ιδανικές, αλλά αύριο θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της πίστας του αγώνα. Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος και το επίπεδο υψηλό, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια θέση στη δεκάδα θα ήταν σίγουρα μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας και για μένα προσωπικά”.

Πολύ καλή ήταν και η σημερινή προετοιμασία της αθλήτριας αλπικού σκι Εύας Νίκου, που με τον συνοδό της και αθλητή Δημήτρη Προφέντζα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

IMG_6322

“Έχουν απομείνει λίγες ώρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων και ευελπιστούμε σε μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα. Η σημερινή μας προπόνηση ήταν εξαιρετική και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι έχει ηλιοφάνεια. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό , νομίζω μια διάκριση θα δώσει μεγάλη ώθηση στην χιονοδρομία για άτομα με αναπηρίες, θα τους εμπνεύσει να ασχοληθούν με αυτά τα υπέροχα σπορ να βρεθούν στην φύση και στο χιόνι και να νιώσουν την ελευθερία που δίνει το βουνό”, είπε χαρακτηριστικά η Εύα Νίκου.

IMG_6343

“Σε όλους τους αγώνες αντίπαλος σου είναι ο εαυτός σου , υπάρχει μια στιγμή στην εκκίνηση που παλεύεις με πολλές σκέψεις μέσα σου, εάν καταφέρουμε να κάνουμε το σκι που πραγματικά ξέρουμε θα είμαστε νικητές ακόμη και αν βγούμε τελευταίοι, γιατί ήρθαμε και κάναμε αυτό που πραγματικά μπορούσαμε και αυτή είναι η θέση μας ανάμεσα σε αυτούς που έτρεξαν τον αγώνα. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος εάν καταφέρουμε να πιάσουμε τα στάνταρ απόδοσης μας που συνήθως έχουμε στην προπόνηση”, είπε χαρακτηριστικά ο συνοδός αθλητής Δημήτρης Προφέντζας.

IMG_6347

Οι εγκαταστάσεις της διοργάνωσης χωρίζονται σε τρεις ζώνες (ή συμπλέγματα), καθώς βρίσκονται στο Πεκίνο, τη Γιανκίνγκ και τη Ζανγκτζιάκου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι Αγώνες του Πεκίνου θα είναι οι πρώτοι Χειμερινοί, στους οποίους χρησιμοποιείται σχεδόν 100% τεχνητό χιόνι.

IMG_6323

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο