Δελτία ΤύπουΝέαΤο Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Προδρόμου!

Νοέμβριος 10, 2022

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο Παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Προδρόμου έλαβε το Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play, έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε με μια πανηγυρική Τελετή Βράβευσης στις 3 Νοεμβρίου 2022 στο Salone d’Honor of CONI στο Foro Italico της Ρώμης, με αφορμή τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της EFPM. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play και την Εθνική Επιτροπή για το Fair Play της Ιταλίας με κεντρικό θέμα: “Ρώμη 1957 – 2022: Οι Ευρωπαϊκές Αξίες – Συμβολή του αθλητισμού και του δίκαιου παιχνιδιού στην ειρήνη”.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Αθανάσιος Προδρόμου όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά και να κάνει την παγκόσμια κοινή γνώμη να υποκλιθεί στο ήθος του. Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» στα 7,17 μ. στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 και πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο. Ξεκίνησε τον στίβο από τα 14 του, όταν ο προπονητής του, ο Ανέστης Μανταρτζίδης, πίστεψε στο ταλέντο του. Η σχέση που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια είναι σαν πατέρα με γιού. Και ο Αθανάσιος λυπήθηκε πολύ που δεν κατάφερε να τον έχει δίπλα του στο Τόκιο. Όμως τον δικαίωσε με την κατάκτηση του μεταλλίου.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο