Δελτία ΤύπουΕιδησεογραφίαΝέαΤο μήνυμα του Προέδρου της ΕΠΕ κου Γιώργου Καπελλάκη για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία

Φεβρουάριος 26, 2022

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή παρακολουθεί συγκλονισμένη τις δραματικές εξελίξεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την εισβολή, όπως και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η ρωσική κυβέρνηση παραβίασε την Ολυμπιακή Εκεχειρία που ισχύει επί του παρόντος μέχρι τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Σε μία περίοδο όπου οι Αθλητές με αναπηρία θα έπρεπε να βρίσκονται στην χαρούμενη προσμονή ενόψει της συμμετοχής τους στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022 οι φίλοι μας Ουκρανοί και οι συναθλητές μας με αναπηρία αντιμετωπίζουν τη φρίκη του πολέμου και την αγωνία για επιβίωση.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που συνδέεται με βαθιά και πολύχρονη φιλία με την Ουκρανική παραολυμπιακή επιτροπή επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της, Valeriy Sushkevych, αναφέροντας ότι το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα βρίσκεται στο πλευρό των Αθλητών με Αναπηρία για όποια βοήθεια κρίνεται ότι μπορεί να παρέχει.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε στενή συνεργασία με την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και το Διεθνές Παραολυμπιακό κίνημα ενώνουν τις δυνάμεις τους με απώτερο σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τη διασφάλιση της προστασίας όλων των αθλητών με αναπηρία της Ουκρανίας και ευελπιστεί στην παύση των εχθροπραξιών και την επικράτηση της ειρήνης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είπε χαρακτηριστικά:

“Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού κάνουν τον γύρο του κόσμου από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν τη χώρα από πολλαπλά μέτωπα. Με την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, σημασία έχει να διασφαλιστεί επειγόντως η προστασία και η ασφάλεια όλων των ατόμων με αναπηρία αλλά και των αμάχων πολιτών. Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν οι ανατριχιαστικές εικόνες από τον βομβαρδισμό και θάνατο αμάχων. Έστω και την ύστατη στιγμή προσευχόμαστε κι ελπίζουμε για την κατάπαυση του πυρός.”

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο