Δελτία ΤύπουΝέαΑνανέωση του συμφώνου συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Νοέμβριος 3, 2022

Υπεγράφη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», την ανάδειξη της Ελληνικής Ολυμπιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της Γαλλικής γλώσσας.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και η ανανέωση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο, τον Πρέσβης της Γαλλίας, κο Patrick Maisonnave, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κο Γιώργο Αλικάκο και τον Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, κο Nicolas Eybalin, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, έχει σκοπό την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού, του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας της ενσωμάτωσης και της Γαλλοφωνίας.

Η σύμπραξη των συγκεκριμένων φορέων στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση του εξειδικευμένου διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδημόνων του Ολυμπισμού και την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού εθελοντισμού, σύμφωνα με το Ολυμπιακό πνεύμα που κληροδότησαν οι Δημήτριος Βικέλας και Πιερ Ντε Κουμπερτέν

Την εμπειρία που έχουν από την διοργάνωση του προγράμματος έως τώρα, κατέθεσαν οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Εύη Μωραιτίδου και Βασίλης Πολύμερος.

Αυτό που αξίζει να υπογραμμιστεί και είναι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Γάλλος πρέσβης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί ανάλογο μνημόνιο συνεργασίας και με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελάκης, η πρώην Υπουργός Αθλητισμού Φάνη Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες Αγη Κασούμη και Γιώργος Τζελίλης, η Χορογράφων των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος, Ιάκωβος Φιλιππούσης, Θωμάς Τόκας, Αλεξάνδρα Πάλλη, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, Γιάννης Κάπος και Θανάσης Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Σπύρος Ανδριόπουλος.

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο