Δελτία ΤύπουΝέαΑντίστροφη μέτρηση για τη Γενική Συνέλευση της IPC

Νοέμβριος 20, 2013

IPC

Με το δείπνο υποδοχής των μελών της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) που διοργανώνει αύριο (Πέμπτη, 19:00) η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), ανοίγει ουσιαστικά η αυλαία των εργασιών της IPC που θα γίνουν στη χώρα μας από 22 έως 24 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης και τα μέλη της ΕΠΕ θα καλωσορίσουν στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental (Αίθουσα Αφροδίτη), τα περίπου 450 μέλη από 150 χώρες της παγκόσμιας Παραολυμπιακής οικογένειας που θα βρεθούν στην Αθήνα με αφορμή τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της IPC.

Ήδη στη χώρα μας αφίχθη ο πρόεδρος της IPC, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν καθώς και όλα τα μέλη του νυν ΔΣ της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, τα οποία απόψε αλλά και αύριο θα έχουν μια σειρά διεργασιών με στόχο την παρουσίαση στους συνέδρους των τεκταινομένων της τελευταίας τετραετίας.

Το Συνέδριο της IPC θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, ενώ η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 στον ίδιο χώρο. Την τελευταία ημέρα (24 Νοεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές από τις οποίες θα προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο της IPC. Οι συμμετέχοντες της Γενικής Συνέλευσης θα εκλέξουν νέο πρόεδρο, αντιπρόεδρό και τα υπόλοιπα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο των εργασιών της IPC, θα παρουσιαστεί η έκθεση προόδου από την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014» (Σάββατο) καθώς και αυτή από την Οργανωτική Επιτροπή των Θερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» (Κυριακή). Επίσης την Κυριακή, θα υπάρξει απολογιστική έκθεση από την Οργανωτική Επιτροπή των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου, στο περιθώριο των εργασιών, η IPC θα βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες, ομάδες κ.α. των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Οι παρακάτω εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στα διαπιστευμένα ΜΜΕ και τους φωτογράφους. Το πρόγραμμα:

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

ΩΡΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
9.00-

9.30

Τελετή Έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπή

 

Intercontinental Hotel
16.45-

17.30

Έκθεση προόδου από την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014». Ομιλητής Ντμίτρι Τσερνισένκο, διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Intercontinental Hotel
19.00-20.30 Gala Παραολυμπιακών Βραβείων Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

ΩΡΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
9.00-10.30 Απολογιστική έκθεση από την Οργανωτική Επιτροπή των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Ομιλητής Κρις Χολμς

 

Έκθεση προόδου από την Οργανωτική Επιτροπή των Θερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016. Ομιλητής Κάρλο Νούζμαν, πρόεδρος

Intercontinental Hotel
18.00 Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία Intercontinental Hotel

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕ

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο