Δελτία ΤύπουΝέαΣτην Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ

Οκτώβριος 11, 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου, η Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια 2022 στο Ολυμπιακό γυμναστήριο πυγμαχίας Περιστερίου, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το “Ζήσε Αθλητικά”.

Ουσιαστικά ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τόσο το άθλημα που έχει χαρίσει σπουδαίες επιτυχίες στη χώρα μας με τους Παραολυμπιονίκες Γρηγόρη Πολυχρονίδη (και Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών) και Άννα Ντέντα όσο και τον αθλητισμό των ΑμεΑ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συγκινημένος από τον παλμό των μαθητών στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την σημασία που έχει να γνωρίζουν βιωματικά οι μαθητές διάφορα αθλήματα, και να ασχοληθούν με αυτά που θα αναδείξουν τα ταλέντα τους. Επίσης τόνισε πως ο αθλητισμός στη μαθητική ηλικία,  τους κάνει καλύτερους μαθητές, θα εντρυφήσει στις καρδιές τους τις αξίες του αθλητισμού, ώστε όταν βγουν στην ευρύτερη κοινωνία η προσφορά τους να είναι σημαντική και πολύτιμη.

Στην Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια παρευρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέτα Μάκρη, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Περιστερίου κ. Τάσος Θεοδωράκος, ο πρόεδρος του ΝΠ ΟΠΑΑΠ Περιστερίου κ. Αλέξανδρος Πλέστης και η επικεφαλής εταιρικής υπευθυνότητας της ALPHA BANK κα Ρούλη Χριστοπούλου.

Την ΕΠΕ εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος και Παραολυμπιονίκης Θανάσης Τσιβίλης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως “καμιά αναπηρία όσο βαριά κι αν είναι δεν είναι δυνατόν να σταθεί εμπόδιο, σε ένα ισχυρό θέλω. Οι αθλητές του μπότσια υπερνικούν την αναπηρία τους και την κάνουν εφαλτήριο για να κατακτήσουν ύψιστες κορυφές”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Tην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ο Α’ Αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Σηφάκης και ο Έφορος Αθλημάτων IWAS, Παναγιώτης Καδδάς

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης  Γιάννης Κωστάκης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Κώστας Σιάχος, έφορος Εθνικών Ομάδων στην αθλητική ομοσπονδία ΑμεΑ, Θοδωρής Αλεξάς, Παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Κώστας Φιλιππίδης, Δημήτρης Καφάτος και Δημήτρης Μιτελούδης.

 

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο