ΑθλητέςΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αύγουστος 24, 2021

Προετοιμαζόμασταν για τους παραολυμπιακούς, είχα στόχο ακόμη και το χρυσό μετάλλιο και αμέσως μετά κατέρρεαν όλα! Αναρωτιόμουν… θα πάμε στους αγώνες; δεν θα πάμε; θα πραγματοποιηθούν ή όχι; Συνυπολογίζοντας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από την στιγμή που το κράτος μας έχει ξεχάσει παντελώς, η ψυχολογία έχει πέσει χαμηλά.”

Τελικά η ώρα έφθασε. Το “ΤΟΚΙΟ 2020” ήρθε και ο Στρατής Νικολαΐδης θα προσπαθήσει στους Παραολυμπιακούς αγώνες να πάρει ένα μετάλλιο που θα κάνει υπερήφανα την Ελλάδα και τον ίδιο, στη σφαιροβολία

Η πολιτεία μας εγκατέλειψε, η ομοσπονδία ήταν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, για να μας υποστηρίξει όπως έπρεπε. Με τους κόπους μας και μαζί με τους ανθρώπους που κατανόησαν και θέλησαν να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας, όπως οι γονείς μας, οι χορηγοί μας που καλύπτουν τα έξοδά μας, καταφέραμε να προχωρήσουμε. Δεν σας κρύβω πως η προσπάθειά μας απαιτεί αντοχή γιατί έχει πολύ πόνο. Επίσης έχει στεναχώρια. Όλα επιβαρύνονται από τον κορονοϊό. Αποτελούσε μια ταλαιπωρία το γεγονός πως ξεκινούσαμε την προετοιμασία, διακόπταμε εξαιτίας των αναβολών που προέκυπταν και όλα αυτά είχαν ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλους μας.” εξηγεί ο Στράτης για τις αναβολές τις συνεχόμενες που τώρα ανήκουν στο κοντινό παρελθόν αλλά αναμφισβήτητα ο ψυχολογικός παράγοντας είναι σημαντικός.

Την σημασία που παίζουν οι χορηγοί στην δρόμο προς το Τόκιο αλλά και οπουδήποτε αλλού, πριν αλλά και κατά την διάρκεια των Παραολυμπιακών

Μάλιστα υπόσχονται πως το κράτος θα είναι δίπλα μας, αλλά τελικά το κράτος δεν είναι πουθενά και σε καμιά περίπτωση κοντά μας! Αρκεί στην τηλεόραση να φανεί αυτό που επιθυμούν, να δείξουν το δήθεν ενδιαφέρον τους και μετά χάνονται! Τα εύσχημα τα παίρνουν άλλοι και όχι αυτοί που πράγματι μας βοηθούν. Όπως είναι οι χορηγοί μας που μας έχουν στηρίξει αληθινά! Πιστεύω πως όλοι οι αθλητές έχουμε απογοητευτεί, κάτι που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις όχι μόνο τις δικές μου αλλά και άλλων ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών.”

Και ο Στρατής καταλήγει…

Έχουμε μάθει να παλεύουμε γι’ αυτό που αγαπάμε! Ότι κάνω στον αθλητισμό τόσα χρόνια το κάνω γιατί το αγαπώ! Είναι κάτι που πρώτα απ’ όλα το κάνω για μένα! Θέλω να φέρω ένα μετάλλιο για να κάνω περήφανη την Ελλάδα!”

 

 

Paralympic © Copyright 2022, All Rights Reserved. | Produced by www.exentric.gr web design

Μετάβαση στο περιεχόμενο